خوردن یک سیب در روزهای آلوده معجزه میکند.پس روزانه یک سیب بخورید تا پکتین آن از شما در برابر سمیت سرب در هوا محافظت کند.
ویتامینهای E و C بهترین دشمنان آلودگی هوا هستند. از این رو در روزهای آلوده، خوردن منابع ویتامین ث مانند کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو شیرین، نارنج، نارنگی و کاهو را در هر کجا که باشید، فراموش نکنید.
ویتامین E هم در جوانه گندم، روغن نباتی، گردو، بادام، زیتون و سبزیجات با برگهای سبز، شیر، کره و زرده تخم مرغ یافت می شود.
در روزهای آلوده برای کاهش صدمات به دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش، باید مصرف شیر و لبنیات را افزایش دهید.
شیر و لبنیات به دلیل دارا بودن فسفر، منیزم و کلسیم مانع از جذب عناصر فلزی موجود در آلودگی هوا میشوند و پروتئین لبنیات در دستگاه گوارش میتوانند با برخی عناصر فلزی که در هوای آلوده وجود دارد و از طریق تنفس وارد بدن میشوند ترکیب شوند و به دفع آنها از بدن کمک کنند.
برخی از نوشیدنیها مانند چای و قهوه به دلیل داشتن ترکیبات فلاونوییدی میتوانند توان دفاعی بدن را در برابر عوامل اکسیدکننده و آلاینده موجود در هوا بیشتر کنند.
رادیکالهای آزاد مولکولهای بسیار ناپایداری هستند که به طور طبیعی هنگام ورزش و هنگامی که بدن شما غذا را به انرژی تبدیل میکند تشکیل میشوند.
رادیکالهای آزاد از انواع منابع محیطی، مانند دود سیگار، آلودگی هوا و نور خورشید هم منشا میگیرند.
این رادیکالها میتوانند باعث ایجاد «استرس اکسیداتیو» شوند که فرآیندی است که باعث آسیب سلول شود.
آنتی اکسیدانهایی مانند سلنیوم و بتاکاروتن در طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل دلمه ای، اسفناج و کلم یافت میشود.
یکی از مواد مغذی که در هوای آلوده موجب کاهش جذب فلزات سنگین میشود و از این طریق میزان این ترکیبات زیانبار را در بدن به حداقل میرساند، روی است.
از این رو، متخصصان تغذیه مصرف غذاهایی که سرشار از این ماده مغذی هستند، بسیار توصیه میکنند. این موادغذایی شامل انواع فراوردههای دریایی، نخود سبز، عدس و جوانه گندم هستند.
سیر و پیاز دوست ریه های شما هستند.آلیسین موجود در سیر و پیاز به عنوان یک عامل طبیعی آنتی بیوتیک طبیعی در بدن عمل میکند و میتواند در از بین بردن عفونتهای تنفسی که باعث انسداد ریههای شما میشود، کمک کند.
ـ چند کاسه سرکه یا پیاز و نارنج چهارقاچ در برخی نقاط خانه قرار دهید.
ـ استفاده از دستگاه بخور در محیط داخلی خانه.
ـ پرهیز از تردد غیرضروری در محیط بیرون از خانه یا اداره.
ـ اجتناب جدی از فعالیت بدنی شدید و ورزش.
ـ از مصرف غذاهای غلیظ مانند فست فودها، سرخ کردنیها، حلیم، کلهپاچه، ماکارونی، لازانیا، قارچ، الویه، مود غذایی کنسروی و صنعتی و ... پرهیز کنید.
ـ بهترین غذاها در این شرایط، خورشت، سوپ یا آشهای پر سبزی حاوی جو، کدو مسما یا حلوایی، هویج، شلغم، اسفناج، کمی جعفری، گشنیز، پیاز و... است.
ـ از انواع سبزیهای تاره استفاده کنید البته مصرف آنها در حدی باشد که منجر به نفخ نشود.
ـ از بین نوشیدنیها، آب سیب شیرین، شربت لیموترش با عسل و گلاب، شیر محلی گرم همراه با عسل و گردو جزو بهترین گزینهها هستند همچنین سکنحبین، دمنوش "به" یا گلسرخ، ماءالشعیر طبی نیز مفیدند.
ـ در بین میوهها، لیمو شیرین، انار شیرین، سیب شیرین و نارگیل را مصرف کنید.
ـ در وعده صبحانه میتوانید کره و عسل یا مرباهای سیب، به و انجیر یا تخم مرغ عسلی میل کنید.
ـ از آب نارنج یا لیموترش تازه روی غذا و سالاد خود استفاده کنید.
همه نظرها (۰)