خیلی از کارشناسان بر این باورند قبایل عشایری اولین کسانی هستند که اثرات تحریک کننده منحصر به فرد آن را کشف کردند.
طبیعتگردی و کوهنوردی و کمپینگ به یکی از محبوبترین تفریحات در کشورمان تبدیل شده است و نوشیدن قهوه برای قهوهنوشها در طبیعت بسیار دلچسب خواهد بود .
شواهد مستندی وجود دارد که نشان می دهد مصرف قهوه و دانش مربوط به این درخت مهم در صومعه های صوفی در حدود سال 1450 ،نوشیدنی قهوه در ابتدا برای رفع نیازهای مردم محلی ، راهبان نیز به منظور بیدار ماندن در طول نمازهای طولانی شب شروع به نوشیدن قهوه کردند.
فاصله گرفتن از خانه و هم سفری فنجان قهوه تان همیشه هیجان انگیز بوده ،شما می توانید تدارکات لازم را قبل از مسافرت برای دم کردن یک قهوه گرم آماده کنید.
قهوه جوش در انواع مدل ها در بازار که به توان در روی زغال یا آتش قرار داد ؛موجود می باشد .
جذوه (به عربی : جذوة، به ترکی عثمانی : جذوه، به ترکی استانبولی : Cezve نام دیگر آن ایبریک (به انگلیسی Ibrik) نوعی قهوهجوش است که برای تهیهٔ قهوه ترک بهکار میرود.
بدنه آن از فولاد ضد زنگ، برنج، مس یا سرامیک ساخته شدهاست. این ظرف دارای دستهای بلند است که از سوختن احتمالی دست جلوگیری می کند. لبهدار بودن آن، ریختن قهوه در فنجان را آسانتر میکند. باریک تر بودن دهانه جذوه سبب تشکیل فوم روی قهوه میشود.
قهوهی ترک، بهمعنی فوری بودن نیست و آمادهکردن آن ۲۰ دقیقه طول میکشد.
این، روشی ایدهآل برای کمپینگ است؛ چرا که با بهرهگیری از زغالهای سوختهی آتش شب گذشته آماده میشود. بهطور سنتی، قهوهی ترک روی زغالهای داغی آماده میشود که برای مدتی سوختهاند و در حال تبدیل شدن به خاکستر هستند. فقط قوری قهوهی ترک خود را روی زغالها و خاکسترهای داغ بگذارید و بهدقت آن را روی زغالهای داغتر سر بدهید.
این نوع قوری نخستین بار در سال ۱۹۳۳ توسط لوئیجی دو پونتی و برای شرکت ایتالیایی آلفانسو بیالتی منحصراً به ثبت رسید. صنایع بیالتی این نوع قهوهساز را تحت نام موکا اسپرسو تولید و روانه بازار کرد.
موکا اکسپرس یک گزینهی کوچک و سبک وزن است.
دهههای متمادی، مردمی که کمبود جا داشتند، اما بهشدت عاشق اسپرسو بودند، این روش را دوست داشتند. موکا اکسپرس، راهی برای درست کردن قهوهای با طعمی متفاوت با سایر قهوههای کمپینگ است.
شاونا نویمان، بنیانگذار و ویراستار ارشد Active Weekender معتقد است نوشیدن قهوهی صبحگاهی با طعمی مانند آنچه در خانه درست میکند، مهمترین موضوع در کمپ است: هرچند که هر بار قهوهی زیادی درست نمیکند، اما قهوهای خوب و قوی دم میکند.
نقطهی ضعف آن، تجهیزات موردنیاز برای آن است. موکا اکسپرس کوچک است؛ همچنین، نیاز به یک منبع گرمای سازگار و یک آسیاب دارید.
ظرف مسی اغلب طلائی رنگ است که مردم عرب آن را دله خطاب میکنند. این ظرف که حکم قهوه جوش را دارد .
در واقع مردم عرب برای نوشیدن قهوه مراسم و قوانین خاصی دارند و با اعتقاد و باورهایی که دارند آن را انجام میدهند.
آب غالباً نادیده گرفته ترین قسمت از یک فنجان قهوه است! اما در واقع فنجان قهوه دم شده شما تقریباً 98 درصد از آب تشکیل شده است.
بنابراین اهمیت به آن در کیفیت نهایی قهوه شما تاثیر زیادی دارد. در اینجا باید دو نکته را مورد توجه قرار دهیم: کیفیت آب و دمای آن.
کیفیت نسبتاً آسان است: اگر در شهری هستید که به راحتی آب شیر آنجا را می نوشید، ممکن است کیفیت آن به اندازه کافی خوب باشد.که میتوانید با برداشتن یک کتری کوچک در مسافرت های طولانی و جوش کردن آن بر روی آتش یک قهوه آتیشی و فوق العاده جذاب بنوشید!
اگر نسبت به آب شیر مطمئن نیستید، و یا از مزه آن عصبی می شوید، خود را به یک فروشگاه محلی برسانید تا چند بطری آب معدنی بخرید.
در هنگام مسافرت، داشتن و تهیه آب جوشیده گرم کار سختی نیست و می توان وسایل لازم را همراه داشت، تا آب به دمای نزدیک دمای جوش برسد.
نگران نباشید: هنوز گزینه هایی دارید! حتی می توانید یک فلاسک مسافرتی آب گرم را که، به راحتی قابل تهیه است را درون یک کیسه دوبل قرار دهید، بسته بندی کنید و همراه خود داشته باشید
گزینه های زیادی برای تهیه یک قهوه مناسب برای مسافرت وجود دارد.
اگر مسافرت شما طولانی مدت و بیشتر از یک ماه است و عادت به خوردن قهوه های دم کرده خاص خود را دارید می توانید یک آسیاب دستی یا برقی سایز کوچک را تهیه کنید.
برای مسافرت های کوچک و هفته ای پیشنهاد می شود از پودر های آسیاب شده استفاده کنید. البته دقت کنید که چه نوع قهوه ای معمولا مصرف می کنید تا بر اساس آن سایز دانه ها را آسیاب کنید.
به یاد داشته باشید که هرچه قهوه و آب شما در طول چرخه دم شدن با هم در تماس باشند نتیجه بهتری در قهوه نهایی خود خواهید داشت.
اندازه دانه ها متوسط و یا بزرگ باشد برای یک قهوه فرنچ پرس نیاز است، این در حالی است که برای اسپرسو دانه های ریز قهوه را لازم دارید.
ماگ مسافرتی از جنس استیل ضد زنگ و گاه چوبی می باشد .
به مدت طولانی می تواند نوشیدنی ها را گرم نگه دارد. برای تمامی نوشیدنی مناسب بوده و به راحتی شسته می شود
همیشه قهوه آتیشی مختصص به سفر نبوده در واقع قهوهنوشی در سراسر کرهی خاکی بین اقوام و فرهنگهای مختلف آیین و آداب خاصی دارد.
خوزستان
قهوه ذغالی یکی از نوشیدنیهایی است که میتوانید در خیابانهای خوزستان بنوشید؛ البته بهتر است قبل از آن، آداب خاصش را نیز بدانید.
یکی از مناطقی که خوردن قهوه خیابانی در آن لذت خاصی دارد، بازار شوش در خوزستان است، در این منطقه علاوه بر زیبایی خود خیابان، تماشای نمای زیبایی که قلعه فرانسویها از بازار دارد، لذت نوشیدن قهوه را چند برابر میکند.
این قهوه بسیار غلیظ است و در هر بار به اندازه یک «شات» اسپرسو در ته فنیان قهوه ریخته میشود. اگر چه آداب پیچیده و مفصل نوشیدن قهوه عربی در اینجا به طور کامل رعایت نمیشود اما مشتریان باید قهوه را با دست راست برگردانند و اگر دوباره قهوه نمیخواهند پیش از تحویل فنیان آن را تکان بدهند در غیر این صورت تا زمانی که این کار را انجام ندادهاند در فنیان آنها قهوه ریخته میشود.
یزد
قهوهٔ یزدی نوعی نوشیدنی تهیه شده از قهوه در یزد، ایران است. طرز تهیهٔ این نوشیدنی در فهرست آثار ناملموس ایران به ثبت رسیدهاست. پیشینهٔ این قهوه به دورهٔ قاجاریان میرسد و عموماً در مراسم عزاداری استفاده میشود. آمادهسازی این نوع نوشیدنی بسیار طولانی است و از گلاب، هل و نبات در تهیهٔ آن استفاده میشود.
از نظر یزدیها طبع این قهوه سرد بوده و قهوهٔ بوداده را با ادویه در مدت طولانی میجوشاندند (حدود ۱ تا دوساعت) و مانند آسیابهای امروزی قهوه کاملاً پودر نمیشود ، پس از پخت از صافی عبور میدهند. یزدیها همچون دیگر مردمان ساکن در فلات مرکزی ایران، در یادبود درگذشتگان و در مراسم ختم، این نوشیدنی خاص را تهیه میکنند که این رسم تاکنون پابرجاست.
انوشه
«قهوه انوشه» که با نام نوشآباد در کاشان به ثبت رسیده و طرفداران زیادی هم دارد، از دوره قاجار به بعد رواج داشته و بیشتر در مراسم عروسی یا عزاداری از آن استفاده میشده است.
با توجه به اینکه میگویند باید زهر قهوه گرفته شود معمولاً یک تکه زغال بزرگ در دیگ قهوه می اندازند تا زهر آن را بگیرند، وجه اشتراک این قهوه با قهوه عربی در طبع سرد و خشک آن است، به همین جهت طبع هر دو قهوه با دارچین گرم میشود.
اتیوپی ( آدیس آبابا )
اتیوپی را در ادبیات غیررسمی صنعت قهوه بهنام «ملکهی خاستگاههای قهوه» میشناسند.
مردم این کشور، قهوهشان را همراه با نمک یا کره سرو میکنند. و به آن شکر اضافه نمیکنند.
بر خلاف سایر مردم جهان، آنها علاقهای به درست کردن قهوه در عرض چند دقیقه ندارند. و دوست دارند زمان زیادی را برای آمادهسازی یک فنجان قهوه صرف کنند.
گاهی ۲ تا ۳ ساعت زمان میبرد که یک فنجان قهوه برای مهمانی که در خانه یک اتیوپی است، آماده شود. و این کار را با نوعی قوری به نام Jebena انجام میگیرد.
مشخصات قهوه اتیوپی؛ نوشیدنی که قبل از مرگ باید نوشید.
در سال ۲۰۱۳ سازمان یونسکو فرهنگ قهوه ترک را در لیست میراث معنویفرهنگی بشر قرار داد و آنرا به عنوان یک نهاد اجتماعی برای گفتوگو و تقویت انسجام اجتماعی و آزاد اندیشی به رسمیت شناخت.
یمن
در زمان های خیلی دور ،یمنی ها به مدت طولانی یعنی چیزی در حدود ۲۰۰ سال کشت، تولید و تجارت قهوه رادر دست داشتند و بعد از آن بازرگانان هلندی گیاه قهوه را دزدیده و در اندونزی آ ن را کشت کردند.امروزه اصطلاح قهوه ی یمنی بیشتر به ،قهوه یمن موکا گفته می شود که یک قهوه ی اصیل و دارای اسیدیته بالا است.
کشت و تولید قهوه در یمن هنوز هم به روش سنتی بوده و حتی طرز تهیه ی نوشیدنی قهوه هم به خاطر نحوه ی خشک و رُست کردن دانه های قهوه یه جورایی منحصربفرد می باشد .دارای طعم و مزه متفاوتی با سایر قهوه های موجود می باشد.
همه نظرها (۰)