• زمان : ۱۳۹۹/۲/۱۶ ه‍.ش.،‏ ۲۳:۲۸
  • نمایش : ۹۶۹ دفعه
  • موضوع :
شیوع ویروس کرونا در جهان بر تولید و عرضه بسیاری از کالاها و محصولات از جمله چای تاثیر گذاشته و بازار تولید و عرضه این نوشیدنی محبوب را که بعنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن شهرت دارد با اختلال مواجه است.

قرنطینه گسترده در کشورهای اصلی تولیدکننده چای باعث شده است که با رسیدن فصل برداشت برگ‌های چای در ماه مارس، تولید این محصول با کمبود کارگر مواجه شود.

پنج کشور چین، هند، کنیا، سریلانکا و ویتنام ۸۲ درصد نیاز جهانی چای را تامین می کنند. قرنطینه مردم به دلیل شیوع ویروس کرونا باعث شده است که این کشورها به جز کنیا با کمبود کارگر در فصل برداشت برگ‌های چای مواجه شود.

همچنین تاخیر کشتی‌ها در انتقال چای که اکنون به یک ماه رسیده باعث افزایش قیمت چای در بازار جهانی شده است.

انتظار می رود که کاهش تعداد کارگران چای‌چین و همچنین سردتر بودن دمای هوا در ماه گذشته به کاهش تولید در چین و همچنین در هند و سریلانکا بیانجامد.

رئیس سازمان چای هند می گوید که به دلیل قرنطینه تولید چای هند در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۲۰ میلیون کیلوگرم (حدود ۹ درصد) کاهش خواهد یافت.

کمیته بین‌المللی چای تخمین زده است که صادرات چای هند در سال ۲۰۲۰ تا حدود ۷ درصد کاهش یابد.

صادرات چای هند در ماه مارس سال جاری حدود ۳۴ درصد کاهش و صادارات چای سریلانکا نیز به نصف کاهش یافته است.

با این حال کنیا نقطه روشن بازار چای در سال جاری است. کنیا که بزرگترین صادرکننده چای در جهان است با کمترین مشکلات در برداشت برگ چای مواجه بوده و به گفته کمیته بین‌المللی چای حتی ممکن است در سال جاری تولیداتش ۱۵ درصد افزایش یابد.

انتظار می روی که تاثیر کرونا بر تولید چای ویتنام تا حد زیادی بی تاثیر باشد اما ویتنام بازیگر نسبتا کم اهمیتی در بازار جهانی چای است.

با این حال واردکنندگان چای به دلیل تاخیر کشتی ها زیر فشار هستند. مدیر عامل مهمترین کارخانه چای روسیه می گوید که تاخیر حمل چای با کشتی از هند اکنون به یک ماه رسیده است و حمل چای از دیگر کشورها از جمله سریلانکا نیز با تاخیر مواجه است. همچنین قیمت برگ چای خام حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است.


چای چین‌ها در مزارع «دارجیلینگ هیلز» که به گرانترین چای جهان معروف شده است، با مشکلات زیادی برای نخستین برداشت در ماه مارس مواجه بودند زیرا هند دستور داده است که ۱.۳ میلیارد نفر به دلیل شیوع کرونا تا روز ۳ مه در خانه بمانند.

کاشیک باسو، دبیر انجمن چای دارجیلینگ می گوید تولید از چین دوم بیش از ۱۰ درصد کاهش می یابد و چین های بعدی نیز نمی تواند این کمبود را جبران کند.

چین اول چای در هند معمولا از ابتدای ماه مارس آغاز و دومین چین در ماه مه انجام می شود.

قرنطینه گسترده در هند همچنین باعث اختلال در حرکت کامیون‌ها شده است که مهترین عامل درتاخیر ارسال محموله‌های چای به بنادر و بازارهاست.

با شیوع ویروس کرونا در جهان، تقاضا برای چای و نوشیدن چای نیز افزایش داشته است. برای مثال در روسیه این تصور وجود دارد که چای به همراه لیمو باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

 

منبع

 

 

همه نظرها (۰)

Subscribe to the thread

هیچ کس هنوز نظری ارسال نکرده

نرم افزار تلفن همراه کافه یاب

نرم افزار تلفن همراه کافه یاب

نرم افزار اندروید کافه یاب را از گوگل پلی و نرم افزار آی او اس را از اپ استور دریافت نمایید.

  • به پرداخت
  • نماد اعتماد الکترونیک
  • لوگوی ساماندهی