✔️صنعت غذا، به مفهوم کلیه عملیات کشت، برداشت، فرآوری و بستهبندی محصولات زراعی و باغی؛ زادآوری، پرواربندی، ذبح، صید و فرآوری دام، طیور و ماهیان خوراکی؛ میباشد.
✔️صنعت غذا شامل خود کشاورزی و دامپروری نیز میباشد.
✔️مفهوم صنعت غذا بیشتر با فرآوری خوراک اشتباه گرفته میشود.
✔️ این صنعت در توسعه اقتصادی، اشتغال افزایی، پویایی تولید، صادرات و ارزآوری نیز بسیار نقش آفرین است.
صنایع غذایی شامل هشت تکنولوژی مختلف شیر و لبنیات،کنسروسازی،روغن و چربی خوراکی،غلات، قند و شکر، قنادی و نوشیدنی، بسته بندی و صنایع گوشت می شود.
در هریک از این بخش ها به بررسی ویژگی های ماده اولیه ورودی،خصوصیات فیزیکی شیمیایی محصول نهایی و تکنولوژی های مورد استفاده در طی فرآوری خوراک در هر بخش می پردازد.
بر اساس تعاریف مشاهده شده در FDAشیر محصول دوشش کامل از پستاندار سالم بدون وقفه و بدون افزودن یا کاستن چیزی از آن است.برهمین مبنی با توجه به ویژگی های فیزیوشیمیایی شیر میتوان از آنها محصولاتی را تهیه کرد.دانشمندان صنایع غذایی و علوم غذایی با شناخت این ویژگی ها به بیان روش هایی برای کنترل بهتر و افزایش کیفیت و خواست پذیری محصول می پردازند.
برگرفته از واژه CONSERVE وبا CANNING متفاوت است.در معنی مجموعه ای از روش های نگهداری مواد غذایی است که یکی از آنها قوطی کردن یا همان CANNING می باشد.
روش های استخراج روغن از دانه های روغنی با استخراج از میوه های روغنی متفاوت است. این روش ها تفاوت های اساسی با جداسازی چربی های حیوانی دارد.افراد آگاه به این علوم به طراحی روش هایی برای استخراج بیشتر و بهتر روغن خوراکی سالم و تهیه کنجاله ای عاری از آلودگی برای دام وطیور می پردازند.
بخش عمده ای از منبع دریافت انرژی روزانه انسان را غلات تشکیل می دهند.فرآوری و تهیه محصولات مطلوب با حفظ ارزش غذایی وظیفه این علم است.
منابع خام قندی موجود در جهان همواره با مقادیر بالایی ناخالصی همراه بوده است. حذف این ناخالصی ها و به دست آوردن روش های مناسب برای آماده سازی این منابع و استخراج کامل با خلوص بالا وظیفه علم صنایع غذایی است.
معمولا این بخش جزو فرآوری سومین مواد غذایی قرار می گیرد و طرفداران گسترده ای در جهان دارد به دلیل مقادیر بالا قند مصرفی و چربی در آن ها روش های نگهداری و حفظ کیفیت آنها چالشی جدی در تولیدات عمده و گسترده این محصول است.
بسیاری از منابع گوشتی جهان سالانه به دلیل عدم سلامت دام و نیز عدم فرآوری صحیح از دست می روند.حال آنکه بسیاری از کمبود پروتئین رنج می برند.
مهم ترین بخش پس از تولید مواد غذایی بسته بندی و سلامت نگه داشتن آن تا هنگام مصرف است.علاوه بر علوم غذایی در این بخش با هنر گرافیک، خلاقیت، توان بازاریابی و روانشناسی طراح مواجه هستیم.
همه نظرها (۰)