مقدمه:
مسابقات جایزه بزرگ میکسولوژی ایران با هدف ترویج فرهنگ غنی نوشیدنی های ایرانی با رویکردی مدرن با تکیه بر علم کهن مزاج شناسی و ترکیب آن ها با علم مدرن میکسولوژی در تاریخ 8 تا 13 دی ماه 98توسط تیم ریتون و با حضور داوران بین المللی برگزار خواهد شد.
این مسابقات در سومین نمایشگاه تخصصی و ملی کافه ، مقصد گردشگری شهری در باغ موزه قصر تهران برگزار میشود که با توجه به حساسیت و اهمیت مسابقات و همچنین برگزاری نمایشگاه تخصصی قهوه،تجهیزات و صنایع وابسته در این جشنواره مخاطبان بسیاری را از جمله اهالی تخصصی دنیای آَشپزی و نوشیدنی ایران را در بر دارد.
1: قوانین کلی شرکت کنندگان:
1-1 قوانین عمومی
1-2: دستورالعمل ها: (Recipe)
تبصره: سیروپ های دست ساز ابداعی باید از لحاظ طعمی، بویایی و مواد نگهدارنده مورد تایید داوران باشد.
و همینطور دراپ (Drop)میتوان استفاده نمود.
در تمامی مراحل مسابقه حجم نوشیدنی می بایست بین 15٠ میلی لیتر الی ٥٠٠ میلی لیتر باشد
تبصره: استفاده از نام های نامناسب اعم از واژه های خشن ، جنسی ، سیاسی و نژاد پرستانه و همچنین کلمات مرتبط با مواد مخدر و یا بیماری های فیزیکی یا معلولیت غیر قابل قبول می باشد
1-3 جلسه آشنایی با قوانین و قرعه کشی
1-4 موسیقی رقابتها
تبصره: در مرحله فینال پخش موسیقی به صورت زنده و با تلفیق سازهای کلاسیک و مدرن از جانب برگذار کننده خواهد بود
2- شرایط و نحوه ارزیابی مسابقه :
2-1 به طور کلی رقابت، از سه مرحله تشکیل می شود که این رقابت ها به صورت تیمی می باشد. هر تیم از سه شرکت کننده و یک مربی تشکیل می شود که در دو مرحله ی اول امتیاز همه ی اعضا می باشد که منجر به راه یابی یا حذف تیم از رقابت ها می شود. شرکت کنندگان میبایست به دو نحو در مسابقه شرکت کنند.
ثبت نام به روش فردی
در این روش شرکت کننده میتواند از بین مربی های نام برده شده در سایت ، یک مربی را به عنوان اولویت اول انتخاب و رزومه ی خود را برای وی ارسال کند که در صورت تایید مربی ، شرکت کننده در تیم سه نفره مربی جای میگیرد. در غیر این صورت فرد به قید قرعه وارد یکی از تیم ها می شود.
ثبت نام به روش تیمی
در این روش هر نفر میتواند با مشخص کردن یک مربی و یک هم تیمی با انتخاب یک اسم و همینطور شعار تیم خود، در مسابقات شرکت نماید.
تبصره: لازم به ذکر است که برای بالابردن روحیه تیم ورک و جذاب کردن هرچه بیشتر رقابت ها ، یک نفر دیگر در روز قرعه کشی به صورت تصادفی به تیم های دونفره اضافه خواهد شد.
2-2 نحوه انتخاب و گزینش تیم ها
مرحله مقدماتی:
رقابتی ست بین تمام اعضای تیم که هر شرکت کننده می بایست دو نوشیدنی ابداعی را با رعایت کامل اصول حرفه ای بارتندینگ و میکسولوژی را، که پروتکل های آن در روز قرعه کشی به شکل تصادفی به شرکت کنندگان اعلام می شود ارایه نمایند.
بعد از پایان مرحله اول از بین تمام تیم ها، شش تیمی که بالاترین امتیاز گروهی را کسب کرده اند به مرحله بعدی راه پیدا می کنند. لازم به ذکر هست از هر تیم یک نفر که ضعیف ترین امتیاز را بین هم گروهیان خود کسب کرده باشد حذف خواهد شد.
مرحله نیمه نهایی:
در این مرحله هر دو عضو از شش تیم با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت . ضعیف ترین تیم در کسب امتیازهای گروهی به طور کامل از مسابقات حذف خواهد شد و تیمی که بیشترین امتیازرا کسب کند می تواند هر دو عضو خود در مرحله فینال را داشته باشد.
به طور خلاصه تیم اول مرحله نیمه نهایی با دو عضو، تیم های دوم تا پنجم هر یک با یک عضو به مرحله فینال راه پیدا می کنند و تیم ششم به طور کامل ، از گردونه ی مسابقه حذف خواهد شد.
مرحله نهایی:
در این مرحله شش نفر راه یافته به صورت فردی به رقابت می پردازند. بالاترین امتیاز بین شش نفر قهرمان مسابقات جایز بزرگ میکسولوژی می باشد و بقیه افراد به ترتیب مجموع امتیازهای این مرحله مقام های دوم تا ششم را کسب خواهند کرد.
3– قوانین اجرایی مسابقه:
تبصره: تجهیزات کلی اعم از یخ ساز ، بلندر ، آیس کراشر ، استیشن مسابقه ، یخچال و فریزر توسط برگذار کننده در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت.
تعریف و قوانین مربوط به گارنیش :
* استفاده از گارنيش مناسب بر روي نوشیدنی آماده شده برای داوران الزامي است، در غیر این صورت امتیاز این بخش داده نمی شود.
* گارنیش می بایست دارای یک جزء خوراکی باشد و استفاده از رنگ خوراکی در آن ممنوع می باشد.
* آماده سازی گارنیش می بایست در محل برگزاری مسابقات صورت گيرد.
*گارنیش های که داخل لیوان قرار بگیرد و نوشیدنی را تحت تاثیر طعمی قرار دهد جزء مواد تشکیل دهنده نوشیدنی محاسبه خواهد شد(مواردی نظیر پوست میوه ها و مرکبات ، اسفیر ، خاویار ، مواد معطر و…)
*در صورت استفاده از تکنیک ریم برای گارنیش ، مواد مورد استفاده مانند نمک ، شکر یا …جزء مواد تشکیل دهنده محسوب خواهد شد.
* در صورت افتادن گارنیش امتیاز کامل این بخش را دریافت نمی کنند.
** قرار گرفتن گارنیش در هر جای لیوان بلامانع می باشد.
* از گیره و اتصالات فلزی و چوبی مربوط به گارنیش می توان استفاده کرد.
گارنیش نوشیدنی از یک محصول خوراکی (مانند میوه ، پوست میوه ، سبزی ، گیاه ، ریشه و..) اما نه یک مایع استفاده میشود که از آن برای زیبا کردن نوشیدنی و بالا بردن جذابیت های بصری آن میتوان بهره برد.
گارنیش نباید در طعم نوشیدنی تاثیر گذار باشد اما میتواند ویژگی های بویایی نوشیدنی را تقویت کند.
مرحله مقدماتی:
در این مرحله شرکت کنندگان می بایست دو نوشیدنی اجباری یکسان را که طبق پروتکل های تعیین شده در روز قرعه کشی طراحی شده برای دو داور حسی معرفی و ارائه کند.
بالا ترین امتیاز حسی برای فردی می باشد که با حداکثر شش عنصر تشکیل دهنده(به غیر از یخ) یک نوشیدنی با بالانس طعمی ایده آل و همینطور عطر و طعم مناسب را به همراه چرایی استفاده از عناصر ارائه دهد.
بالاترین امتیاز در بخش تکنیکال برای فردی می باشد که نوشیدنی خود را با تکنیکی که از قبل در روز قرعه کشی تعیین شده به شکل صحیح و بدون خطای تکنیکال ارائه دهد.
تبصره:حرکات نمایشی (Flair) اگر به صورت کامل و بی نقص انجام شود میتواند بالاترین امتیاز را به فرد شرکت کننده در قسمت (professionalism) بدهد.
مدت زمان بک استیج: 15دقیقه
مدت زمان آماده سازی استیج : 5 دقیقه
مدت زمان اراِئه:7 دقیقه
مرحله نیمه نهایی:
در این مرحله شرکت کنندگان می بایست ٢ نوشیدنی ابداعی یکسان با ارائه سیروپ دست ساز متناسب با نوشیدنی خود ارائه نمایند.
سیروپ ابداعی باید کامل و جداگانه در طول زمان مسابقه معرفی و سرو شود.
سیروپ ابداعی حداکثر بایستی از سه جز طعم دهنده(به جز آب و شکر) تشکیل شود.
بالا ترین امتیاز حسی برای فردی می باشد که با حداکثر هشت عنصر تشکیل دهنده(به غیر از یخ) یک نوشیدنی با بالانس طعمی ایده آل و همینطور عطر و طعم مناسب را به همراه چرایی استفاده از عناصر ارائه دهد.
بالاترین امتیاز در بخش تکنیکال برای فردی می باشد که نوشیدنی های خود را با تکنیک متناسب با نوشیدنی به شکل صحیح و بدون خطای تکنیکال ارائه دهد.
تبصره:حرکات نمایشی (Flair) اگر به صورت کامل و بی نقص انجام شود میتواند بالاترین امتیاز را به فرد شرکت کننده در قسمت (professionalism) بدهد.
مدت زمان بک استیج: 15دقیقه
مدت زمان آماده سازی استیج : 5 دقیقه
مدت زمان اراِئه: 8دقیقه
مرحله فینال:
در این مرحله علاوه بر داوران مراحل قبل یک داور از بعد مزاج شناسی و یک داور از بعد برندینگ شرکت کنندگان را به صورت جداگانه ارزیابی می کنند.
فرد مسابقه دهنده می بایست چهار نوشیدنی یکسان ابداعی را برای چهار داور سرو کند که این نوشیدنی باید شامل نکات زیر باشد:
1: نام گذاری یا هویت بخشی بر اساس کانسپت ، سبک یا داستان نوشیدنی
2: ارائه خواص نوشیدنی از دیدگاه علمی و همینطور دیدگاه طبع و مزاج
(طبع قالب نوشیدنی و چرایی استفاده از این ترکیبات)
3: استفاده از یک یا چند تکنیک مولکولار و تهیه آن بر روی استیج
بالا ترین امتیاز حسی برای فردی می باشد که با حداکثر هشت عنصر تشکیل دهنده(به غیر از یخ) یک نوشیدنی با بالانس طعمی ایده آل و همینطور عطر و طعم مناسب ارائه دهد که با تکنیک مولکولی خود ایجاد هم افزایی کند.
بالاترین امتیاز در بخش تکنیکال برای فردی می باشد که نوشیدنی های خود را با تکنیک متناسب با نوشیدنی به شکل صحیح و بدون خطای تکنیکال ارائه دهد.
تبصره:حرکات نمایشی (Flair) اگر به صورت کامل و بی نقص انجام شود میتواند بالاترین امتیاز را به فرد شرکت کننده در قسمت (professionalism) بدهد.
بالاترین امتیاز در قسمت برندینگ برای تیمی می باشد که نکات زیر را به بهترین شکل ارائه دهد:
1: کانسپت ، داستان و یا هویت بخشی کامل به نوشیدنی
2: نام تیم ، شعار و پوشش متناسب با کانسپت نوشیدنی
بالاترین امتیاز در قسمت مزاج شناسی برای فردی می باشد که طبع قالب نوشیدنی خود را به درستی مشخص نماید و همینطور دلایل استفاده از ترکیبات اصلی خود را برای داور مزاج شناسی را به درستی شرح نماید.
مدت زمان بک استیج: 20دقیقه
مدت زمان آماده سازی استیج : 5 دقیقه
مدت زمان اراِئه: 14 دقیقه
همه نظرها (۰)