هورکا با ارائه غذاهای ملل و غذاهای محلی، به ایجاد تنوع در رژیم غذایی افراد کمک می‌کند.

در کشورهای توسعه یافته، هورکا به عنوان یک صنعت بالغ و شناخته شده، از جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد و سلامتی جامعه برخوردار است.

 

روز جهانی بهداشت World Health Day هر سال در روز ۷ آوریل (۱۹ فروردین ۱۴۰۳) هم‌زمان با روز تأسیس سازمان جهانی بهداشت (WHO) گرامی داشته می‌شود. شعار روز جهانی بهداشت ۲۰۲۴ «سلامت من، حق من» انتخاب شده است و در این زمينه بدون شک صنایع غذایی به عنوان تامین‌کننده سلامت و امنیت غذایی جامعه، صنعتی استراتژیک و مهم در دنیا تلقی می‌شود .


با ما همراه باشید در مورد صنعت هورکا بیشتر بدانیم .

آقای رامین قاسم پور ، یک کارشناس و فعال حوزه صنعت نمایشگاهی می باشند فرصتی فراهم شد تا  از صنعت هورکا  و نقش بهداشت در سلامت و امنیت غذایی را برایمان بازگو کنند .

 آقای قاسمپور می گوید: امنیت غذایی و ایمنی غذا از واژه‌هایی مهم و کاربردی است که امروزه در اسناد توسعه‌ای به آن پرداخته شده‌ است و از سوی مسئولان به کار گرفته می‌شود و فعالان عرصه تجارت و کسب‌وکارهای مرتبط با مواد غذایی، با انجام کنترل و روش‌های پیشگیری‌کننده می‌توانند از بیشتر مشکلات مرتبط با ایمنی و سلامت غذایی پیشگیری کنند چون بیماریها نه تنها بر سلامت فردی افراد، بلکه بر جامعه نیز تاثیرات منفی متعددی می‌گذارد. از جمله این پیامدها می‌توان به کاهش بهره ‌وری، افزایش هزینه‌های درمانی، و افت کیفیت زندگی اشاره کرد.


همچنین  نبود سلامتی می‌تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم بر بهره‌وری جامعه اثر بگذارد. از کارافتادگی و غیبت از کار ناشی از بیماری، تا کاهش تمرکز و توانایی افراد در محل کار، همگی از عوامل کاهش بهره‌وری هستند.قاسم پور با بیان اینکه هزینه‌های مراقبت و درمان بیماری، بار سنگینی را بر دوش جامعه و سیستم‌های بهداشت و درمان می‌گذارد گفت: این هزینه‌ها شامل موارد مختلفی مانند دارو، بستری در بیمارستان، و خدمات توانبخشی می‌شود.

عدم سلامت می‌تواند کیفیت زندگی افراد را به طور قابل توجهی کاهش دهد. درد، ناتوانی، و اضطراب ناشی از بیماری می‌تواند بر روابط اجتماعی، فعالیت‌های روزمره، و سلامت روان افراد تاثیر منفی بگذارد.



این کارشناس ادامه داد: تغذیه ناسالم یکی از عوامل اصلی بروز بسیاری از بیماری‌ها مانند چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، و سرطان است. این بیماری‌ها نه تنها سلامت افراد را به خطر می‌اندازند، بلکه پیامدهای اقتصادی و اجتماعی منفی متعددی نیز به دنبال دارند.اما برای کاهش پیامدهای بیماری در جامعه، لازم است اقداماتی در جهت ارتقای سلامت عمومی نظیر ترویج تغذیه سالم، افزایش دسترسی به مواد غذایی سالم، ایجاد زیرساخت های مناسب برای فعالیت های ورزشی انجام شود.

وی اظهار کرد: از آنجا که خدمات و محصولات واحدهای فعال در حوزه غذا و نوشیدنی تا حد زیادی مشترک بوده و بازار و مشتریان مشابهی دارند، از قرن نوزدهم در کشورهای اروپایی برای ارتقا خدمات مربوطه، کلیه صنایع فعال در این حوزه تحت چهارچوبی با عنوان هورکا (HORECA) مطرح شد.


کلمه هورکا HORECA برگرفته از دو حرف اول HOtel, REstaurant, CAfeمی باشد.هورکا به عنوان یکی از بزرگترین و پویاترین بخش‌های اقتصاد، نقشی کلیدی در سلامتی و رفاه جوامع ایفا می‌کند. این صنعت نه تنها محرک رشد اقتصادی است، بلکه در ترویج فرهنگ تغذیه سالم و ارتقای کیفیت زندگی نیز نقشی حیاتی دارد.

 

این کارشناس با تاکید بر اینکه هورکا با جذب گردشگران و افزایش سرمایه‌گذاری، به رشد اقتصادی کشورها کمک می‌کند گفت: این صنعت در ایران نیز ظرفیت بالایی برای جذب سرمایه‌گذاری و ایجاد رونق اقتصادی دارد. رونق صنعت هورکا به توسعه زیرساخت‌ها مانند حمل و نقل، ارتباطات و خدمات رفاهی در کشورها کمک می‌کند. هورکا با ارائه غذاهای سالم و متنوع، می‌تواند به ترویج فرهنگ تغذیه سالم در جامعه کمک کند. این صنعت در ایران نیز می‌تواند با ارائه آموزش‌های تغذیه‌ای و ترویج مصرف غذاهای سالم، به ارتقای سلامت جامعه کمک کند.



در کشورهای توسعه یافته، هورکا به عنوان یک صنعت بالغ و شناخته شده، از جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد و سلامتی جامعه برخوردار است. این صنعت در این کشورها با استفاده از فناوری‌های نوین، رعایت استانداردهای سلامتی و ارائه خدمات با کیفیت، به ارتقای سطح زندگی افراد کمک می‌کند. برگزاری نمایشگاه ها و رویدادهای جانبی دیگر با موضوع هورکا گامهای موثری را در ترویج صنعت هورکا برداشته است. اما در ایران ، صنعت هورکا علیرغم ظرفیت‌های بالا، هنوز به طور کامل توسعه نیافته است. با این حال، گام‌های مثبتی در جهت رشد و توسعه این صنعت برداشته که امید داریم با توجه به زیرساخت های توسعه سلامت بتوانیم جامعه ایی پویا و نوآور شویم.

 

نیز بخوانیم :

 

روند تولید و تفاوت های تولید چای لُ در ایران

 

اولین زن قناد ایرانی  موفق به دریافت نشان شوالیه لیاقت شد.

 

ثبت رکورد قوی ترین حس چشایی قهوه در گینس برای ایران توسط آقای منصور زندی نهاد

 

 

کافه یاب

نگاهیست نو به فرهنگ کافه‌نشینی و قهوه نوشی در ایران، مرجعی برای یافتن یا معرفی و البته سهیم کردن یکدیگر در تجربه حضورمان در آن‌ها ،جستجو در وب سایت، یافتن کافه، شهر و محله، رویداد‌های نزدیک و ...

 

همه نظرها (۰)

Subscribe to the thread

هیچ کس هنوز نظری ارسال نکرده

نرم افزار تلفن همراه کافه یاب

نرم افزار تلفن همراه کافه یاب

نرم افزار اندروید کافه یاب را از گوگل پلی و نرم افزار آی او اس را از اپ استور دریافت نمایید.

  • به پرداخت
  • نماد اعتماد الکترونیک
  • لوگوی ساماندهی