افتتاح باغ گیاه شناسی قهوه در ایران

آئین کلنگ زنی اولین باغ گیاه شناسی قهوه ایران درروستای حاجی بیگ، شهرستان نظرآباد، برگزار شد.

به نقل از تیم خبری کافه یاب ،در روز گذشته 1403/08/30سی آبان ماه ، یک روز خاص برای صنعت قهوه رقم خورد .مراسم آیین کلنگ زنی باغ گیاه شناسی قهوه در روستای  حاجی بیگ شهرستان نظرآباد با حضور اساتید بزرگ صنعت قهوه و علاقه مندان ازشهر های مختلف و پژوهشگران گردشگری و همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، فنی حرفه‌ای، دانشگاه تهران و اتاق اصناف ، فرماندهان انتظامی شهرستان نظرآباد، مسئولان جهاد کشاورزی و اعضای شورای اسلامی روستا ،نخستین پژوهشگاه گیاه شناسی قهوه در ایران رسما افتتاح گردید .

 

آقای علی زعفری بنیانگذار  پژوهشگاه قهوه  که از چهره های شناخته شده در صنعت قهوه و موسس اولین مدرسه قهوه و نائب رئیس اتحادیه آبمیوه بستنی و کافی شاپ تهران  تأکید کردندکه این پروژه نه تنها به اشتغال‌زایی و تولید قهوه در ایران کمک می‌کند بلکه می‌تواند ایران را در تاریخ صنعت قهوه به عنوان یکی از پیشگامان معرفی کند.همچنین این  پژوهشکده با همکاری دانشکده گردشگری و دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران به عنوان حامی و همچنین مدرسه قهوه ایران به عنوان مجری و سرمایه‌گذار به اجرا درمی‌آید. هدف اصلی این پروژه، ترویج علم و دانش در حوزه قهوه و ارائه خدمات شایسته به علاقه‌مندان است.

  • مجری این برگزاری :جناب آقای شاهین حسین زاده از فعالان تخصصی جامعه قهوه ایران 

سخنرانان این افتتاحیه :

  • رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه تهران، دکتر داود حومنیان
  • آقای علی زعفری موسس باغ گیاه شناسی قهوه 
  •  بخشدار تنگمان آقای  زارعی نژاد
  •  اعضای گروه تحقیقاتی  انتقال تکنولوژی و ارتباطات بین‌المللی، آقای فرزاد عباسی 
  • آقای علی آذری متخصص حوزه نوشیدنی و میکسولوژی 
  •   مدیر قهوه الدیوان از شهر آبادان آقای خالدی 

در این گرد همایی از  اهمیت استان البرز در صنعت کشاورزی و گلخانه‌داری کشور سخنانی مطرح شد و از ظرفیت روستای تنگمان با داشتن بیشترین تعداد گلخانه‌ها در استان،  بیاناتی به سمع علاقه مندان رسانده شد .

 

  این پروٰژه با حمایت دانشگاه تهران و مشارکت مدرسه  قهوه ایران  ،  به منظور افزایش دانش جامعه در زمینه شناخت گونه‌های مختلف قهوه به وسعت ۵ هزار متر مربع در نظرآباد ایجاد می‌شود و به صورت پژوهشی و تحقیقاتی و تربیت نیروی انسانی ماهرفعالیت خواهد کرد. 

این پژوهشکده در سه فاز مختلف به بهره‌برداری خواهد رسید.

  • فاز اول با همکاری جهاد کشاورزی و در مساحت 2000 متر مربع اختصاص به ایجاد گلخانه‌هایی برای کشت سریعتر قهوه دارد.
  • فاز دوم، تمرکز بر فضای آموزشی و آزمایشگاهی خواهد بود تا زمینه‌های تحقیقاتی و علمی بیشتر فراهم شود.
  • فاز سوم، توسعه بخش گردشگری با حمایت میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی به منظور ایجاد بوم‌گردی در این منطقه برنامه‌ریزی شده است.

حدود ۳۰۰۰ متر مربع به مساله گردشگری، بوم‌گردی، کافی‌شاپ وفضای آموزشی پرداخته خواهد شد . باغ گیاه شناسی قهوه  به منظور افزایش آگاهی و دانش جامعه  ایجاد می‌شود و تولید قهوه در این مکان امکان‌پذیر نخواهد بود.


 

سخن آخر 

لازم به ذکر است که  تا کنون ۹۸ درصد از نیاز قهوه ایران به صورت داخلی تأمین می‌شود از طریق کارخانه جات برشته کاری قهوه  صورت می گیرد ، که این یک دستاورد بزرگ در صنعت قهوه است. این رویداد  می تواند نشانی از عزم جدی مسئولین و فعالان صنعت قهوه ایران برای توسعه و ارتقاء این صنعت در کشور دانست و نویدبخش روزهای روشن برای قهوه ایران در سطح بین‌المللی باشد .

نیز بخوانیم :

 

شرایط اقلیمی در کشت قهوه

شرایط اقلیمی در کشت قهوه

چگونه با موکوپات قهوه هیجان انگیز درست کنم؟

چگونه با موکوپات قهوه هیجان انگیز درست کنم؟

 

کافه یاب

نگاهیست نو به فرهنگ کافه‌نشینی و قهوه نوشی در ایران، مرجعی برای یافتن یا معرفی و البته سهیم کردن یکدیگر در تجربه حضورمان در آن‌ها

جستجو در وب سایت، یافتن کافه، شهر و محله، رویداد‌های نزدیک و ...

 

همه نظرها (۰)

Subscribe to the thread

هیچ کس هنوز نظری ارسال نکرده

نرم افزار تلفن همراه کافه یاب

نرم افزار تلفن همراه کافه یاب

نرم افزار اندروید کافه یاب را از گوگل پلی و نرم افزار آی او اس را از اپ استور دریافت نمایید.

  • به پرداخت
  • نماد اعتماد الکترونیک
  • لوگوی ساماندهی