ما در این مقاله ازکافه یاب از بره موم برای شما خواهیم گفت.
بَرهموم مادهای شبیه موم و از تولیدات زنبور عسل است، حالت آن خمیری شکل و چسبناک با بوی مطبوع که رنگ آن از سبز تا قهوهای تیره متغیر است.
رنگ و عطر بره موم در مناطق مختلف متفاوت بوده و خصوصیات آن بستگی به نوع گیاهان موجود در هر منطقه دارد.
بره موم، در هوای سرد، ترد و شکننده و در هوای گرم، نرم و چسبناک میشود.
نقطه ذوب بره موم ۸۳ درجه سانتیگراد و نقطه ذوب موم خالص زنبور عسل ۶۳ درجه سانتیگراد است.
بنابراین با کمک حرارت میتوان آن دو را از یکدیگر تفکیک نمود.
موم از نظر استحکام هفت برابر سخت تر از بره موم است.
بره موم در الکل اتیک استون و بنزن و حل میشود و الک میتواند مواد قابل حل آن جدا نماید.
بره موم حاوی حدود ۵۰ درصد صمغ یا رزین گیاهان، ۳۰ درصد موم، ۱۰ درصد اسید های چرب ضروری ، ۵ درصد گرده گل و ۵ درصد دیگر آن از ترکیبات آلی ، ویتامین ها و عناصر معدنی ومانند نقره ،سدیم،جیوه ،مس،آهن، منگنز،کلسیم ،وانادیم و سلیس است.
مقدار و نوع ترکیبات بره موم بسته به مکان، زمان جمعآوری و روش تولید آن متفاوت است.
لغت یونانی «Propolis» کاربرد این ماده در کندو را مشخص می کند.
pro=برای یا «در دفاع از» و polis=شهر، که معنی آن «دفاع از کندو» می باشد.
زنبورها از بره موم برای نرم تر شدن دیواره های داخلی کندو، درزگیری حفره های شان عسل و پوشاندن اجساد موجودات مهاجم که در درون کندو مرده اند، برای جلوگیری از تجزیه آن ها، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین بره موم به دلیل تأثیر ضد عفونی کنندگی و خواص ضد میکروبی خود، از کلونی در برابر بیماری ها محافظت می کند.
زنبورابتدا تکههای رزین یا صمغ تراوش شده از جوانه یا تنه برخی درختان را به وسیله پاهای عقب و قطعات دهانی جدا میکند و سپس آنها را به کمک بزاق دهان نمناک و شکل حبه مانند به آن میدهد و در نهایت به وسیله آرواره ها و به کمک پاها حبهها را در داخل سبد گرده در پاهای عقبی قرار داده و به کندو حمل مینماید.
در نواحی معتدل نیمکره شمالی، زنبورها بره موم را تنها در طول تابستان جمعآوری میکنند که شامل اواخر بهار و اوایل پاییز نیز میشود، در حالی که در برزیل، ممکن است بره موم در سراسر طول سال جمعآوری شود، بنابراین انتظار اختلافات فصلی وجود دارد.
این ویژگی، یک کاربرد عملی نیز دارد: بره موم میتواند در طی فصلها، حاوی غلظتهای مختلفی از ترکیبات فعال بیولوژیکی باشد.
بنابراین، بره موم تولید شده بوسیله زنبورهای آفریقایی (Apis mellifera L) و زنبورهای ایتالیایی (Apis mellifera ligustica) در تمام طول سال، به منظور تحلیل محتویات آنها و مقایسه فعالیتهای آنها در آزمایشهای بیولوژیکی مختلف، مورد بررسی قرار گرفت.
اطلاعات بدست آمده نشان دادند که اختلافات فصلی در ترکیب آن، قابل توجه نبوده و عمدتاً کیفی بودند، که نشان میدهد که زنبورها آن را از گروه گیاهی یکسان و در یک ناحیه جغرافیایی خاص جمعآوری کردهاند، زیرا زنبورها اساساً از منابع گیاهی یکسان استفاده میکنند. همچنین هیچ تفاوتی بین زنبورهای آفریقایی و ایتالیایی مشاهده نشد، زیرا ترکیبات بره موم تولید شده توسط این زنبورها، از لحاظ کیفی، مشابه یکدیگر بوده است.
بره موم در بازارهای جهانی محصول بسیار گرانی است بنابراین با توجه اینکه ایران یکی از خاستگاه های بره موم است پتانسیلهای اقتصادی بسیار بالایی دارد.
از سوی دیگر در اروپا با اینکه از لحاظ زنبورداری قوی هستند اما نژاد زنبور عسل اروپاییان به گونه ای است که بره موم تولید نمی کند به همین دلیل اروپا و آمریکا به دنبال بره موم ایران و یکسری کشورهای آسیایی مثل چین و تایلند هستند.
از نظر کیفیتی نیز کیفیت بره موم ایران نسبت به سایر کشورها بهتر است چون در ایران بالغ بر ۴ هزار گیاه دارویی داریم که در واقع تغذیه زنبور ایرانی از این گیاهان است.
برهموم از قویترین آنتیبیوتیکها و واکسنهای طبیعی دنیاست که نقشی مهم در افزایش سیستم ایمنی بدن در مقابل انواع میکروبها دارد.
به سلامتی خود اهمیت دهید .
همه نظرها (۰)