شهرزاد شکوهی وند
بهگزارش رسانه کافه یاب ، شکوهی وند در صفحه شخصیاش در اینستاگرام نوشت: «روز یازدهم امرداد ۱۴۰۲، یکی از خاصترین روزهای زندگی من است. روزی که مثل یک کودک ذوقزده توجهی خاص از طرف ملتی دور از مملکت خودم بودم. دریافت نشان شوالیه لیاقت در حوزه کشاورزی بهعنوان اولین زن قناد ایرانی از طرف وزارت کشاورزی و حاکمیت خوراکی فرانسه بهدلیل اشاعه و تبادل فرهنگ خوراکی میان دو کشور ایران و فرانسه ، برایم افتخار بزرگی است. افتخاری که نهتنها در زندگی کاری و حرفهای من بلکه در مسیر کاری زنان و مردان بسیاری که در این حوزه فعال هستند، تاثیر خواهد گذاشت و من از این بابت قدردان هستم. با تمام وجود امیدوارم که این اتفاق و دریافت توجه از طرف کشور فرانسه، که مهد خوراک و نوشیدنی است، موجب دیدهشدن بر حق فرهنگ خوراکی بینظیر ایران و همچنین توانمندیهای فعالان این حوزه در آنسوی مرزها شود؛ بهویژه نزد کنشگران حرفهای هنر آشپزی و شیرینیپزی در منطقه، در اروپا و دیگر نقاط دنیا. این نشان لیاقت در واقع به تمام فعالان صنعت خوراک نیز تعلق دارد و من امیدوارم موجب انگیزه بیشتر برای سایرین باشد.»
"فمشیک" در قلب تهران شروع اتفاقی تازه در زندگی شهرزاد بود. رویکرد و تفکر او در "فمشیک" با الهام از طبیعت و مواد اولیه اصیل ایرانی و بازنگری دسرها و میراثهای خوراکی ایرانی شروع شد.
شهرزاد شکوهیوند متولد ۲۵ فروردین سال ۱۳۶۵ خورشیدی در تهران است.علاقه وی به پختن خوراک و شیرینی از کودکی آغاز شد. تکان خوردن کیک هایی که با چوب دستی فرشتگان دور سیندرلا ساخته شده بود؛ فروشگاه پر از شیرینی و آب نبات های رنگی داستانهای هری پاتر٬ مسابقات شیرینیپزی سریال جادهای به سوی آنولا ٬ سینیهای پر از خوراکی در رخت خواب اسکارلت اوهارو و همینطور خوراک غاز با گلبرگ های رز باغچه در کتاب مثل آب برای شکلات ٬ شهرزاد را بیش از پیش مطمئن کرده بود که کاری که قرار است بکند چیزی فراتر از پختن و سرویس دادن به آدم هایی که دوستشان دارد است.
بابا تبریزی اولین شیرینی ابداعی او بود که از خاگینهی ترکی و کیک بابا اُرام (ایتالیایی و فرانسوی) برای پختش الهام گرفت.به دنبال آن استفاده از ترکیب ترشی زرشک ایرانی در کنار شکلات تلخ، استفاده از پسته وحشی (بنه) در ترکیب شیرینی فرانسوی پاریس برست و افزودن سرشیر و عسل ایرانی بر اکلر فرانسوی، به کار بردن بهار نارنج ایرانی در ترکیب کِرمهای فرانسوی، استفاده از گیلاس و آلبالوی منطقهی سیاهبیشه در ترکیب شیرینی معروف آلمانی جنگل سیاه، آوردن پسته اصیل ایرانی و زعفران دخترپیچ خراسان در ویترین شیرینیهای فرانسوی را بوجود آورد.
آنچه کار شهرزاد را متفاوت میکرد استفاده نکردن از رنگهای غیر طبیعی و اسانسهای شیمیایی در ترکیب شیرینیهایش بود. او سعی کرد با استفاده از مواد اولیهی طبیعی مانند گلگاوزبان، چغندر قرمز، زعفران و پسته ایرانی، خط تازهای از تولید ماکارون را راهاندازی کرد.
لیمو عمانی پیش از این جایی در میان دسرهایی که در ایران سرو میشد نداشت اما شهرزاد با افزودن عطر و طعم لیمو عمانی به شیرینی توانست ذائقهی مشتریانش را به وجود این طعم دسر عادت دهد.سبکی که شهرزاد پیش گرفت پختن شیرینیهای کلاسیک یا به اصطلاحی مادر بزرگی بود که در آن ظرافت دستها بسیار مهم بود. او به ساخت دسرهای مدرن فرانسوی معتقد نبود.در سال ۲۰۲۰ دومین شعبه از شیرینی فروشی و کافه خود را در منطقه الهیه گشود. با آشپزخانهای باز به روی همگان در کنار دختران و پسرانی که عاشقانه هر روز برای مشتریان شیرینی میپزند.در آتلیه شهرزاد شکوهیوند علاوه بر شیرینی و دسرها هر روزه نانهای حجیم و غیرحجیم ارائه میشود و همچنین سرو صبحانههایی با سبک شهرزاد نیز اتفاق تازهای را رقم زد. آتلیهی شهرزاد شکوهیوند در تهران پس از آن با میان وعدههایی بر پایهی نانهایی که روزانه تولید میشوند کارش را ادامه میدهد.
نگاهیست نو به فرهنگ کافهنشینی و قهوه نوشی در ایران، مرجعی برای یافتن یا معرفی و البته سهیم کردن یکدیگر در تجربه حضورمان در آنها
جستجو در وب سایت، یافتن کافه، شهر و محله، رویدادهای نزدیک و ...
همه نظرها (۰)