• زمان : ۱۳۹۹/۱/۵ ه‍.ش.،‏ ۲۰:۲۱
  • نمایش : ۱٬۱۶۷ دفعه
  • موضوع :
یکی از بهترین دمنوش های بهاری

چای سفید سوزنی

تاریخچه پیدایش چای سفید

چای های خاص از دوران سلسله امپراتوری چین شکل گرفتند، زمانیکه نوشیدن چای و فرهنگ چای در این کشور شکوفا شد، چای های سفارشی را مردم و شهروندان چین به امپراتورها زمان خود به عنوان هدیه اعطا میکردند گاهی حتی به عنوان مالیات.

دلیل نامگذاری چای سفید چیست؟

چای سفید سوزنی یکی دیگر از انواع چای است که از گیاه اصلی چای یعنی کاملیا سینسیس تهیه میشود، که از جوانه‌ها و گلبرگ‌های تازه گیاه چای به دست می‌آید.

همانطور که میدانید همه چای هایی که ما به عنوان چای آنها را میشناسیم، از سفید تا سیاه، از فرآوری گیاه کاملیا سینسیس بدست می آیند. جالب است بدانید نحوه تهیه و نوع فرآوری متفاوت برگ های این گیاه باعث میشود که این برگ های یکسان گیاه چای، طعم و رنگ و خواص متفاوتی را داشته باشند.

نام گذاری چای سفید ناشی از پرزهای سفید نقره‌ای جوانه‌های نشکفته گیاه چای است که به آن ظاهری سفید می‌دهد، هر چند دم کرده آن به رنگ زرد کم رنگ است.

از آنجا که این چای نقره فام از جوانه برگ های گیاه کاملیا سینسیس تهیه میشود، برگ هایی ظریف دارد که دارای کرک های سفید ظریفی هستند. به همین دلیل این چای را چای سفید سوزنی نام گذاری کردند.

جوانه های ظریف را با سرعت و دقت بسیار زیادی خشک میکنند به همین دلیل این چای کمترین میزان اکسیداسیون را دارد، این فرآوری کوتاه مدت و کمترین میزان اکسیداسیون باعث شده تا چای سفید ظریف تر و تازه تر از سایر چای ها باشد.

بوته سبز کاملیا سینسیس گیاه بومی کشورهای چین و هند است، اما در طول زمان تغییراتی در این گیاه به وجود آمده و هر کدام از انواع آن در هر گوشه از دنیا کشت میشود.

یکی از بزرگترین تفاوت انواع چای در میزان آنتی اکسیدان موجود در آنهاست، که در واقع هر چای به تناسب مدت زمانی که پس از برداشت در معرض اکسیژن قرار میگیرند تا اکسید شوند متفاوت خواهد بود. هرچه برگ های گیاه چای بیشتر در معرض اکسیژن قرار بگیرند رنگشان تیره تر میشوند و همچنین روی طعم تاثیر زیادی دارد به صورتی که چای پیوره بیشترین طعم (از نظر گس بودن) و تیره ترین رنگ را دارد و در مقابل آن چای سفید قرار دارد.

از هر 8 کیلوگرم غنچه بوته چای می توان یک کیلوگرم چای خشک سفید تولید کرد.

مشخصات چای

  • میزان گسی: کم

  • مقدار  کافئین : کم

  • وعده مناسب: تمام روز

راهنمای دم‌آوری چای

  • مقدار مناسب: 4 گرم برای هر نفر

  • دمای مناسب: 85 درجه سانتی‌گراد

  • زمان تقریبی: 3-5 دقیقه
  • قابل دم کردن تا سه مرتبه به شرط خشک شدن بعد از هر بار استفاده

طعم و مزه

این چای نقره فام این روزها هم مثل گذشته به صورت دستچین برداشت میشود.

برخی از توصیفاتی که برای وصف طعم این چای به کار برده میشود عبارتند از: ملیح، طعمی مثل طعم و عطر گلها، میوه ای، عطر علفزار، ظریف، نامحسوس، ته مزه ای شیرین.

ممکن است زمانی که چای سفید را مزه میکنید در ابتدا متوجه طعم آن نشوید، اما بعد از اینکه جرعه اول چای را نوش جان کردید و کمی صبر کردید متوجه طعم ظریف شیرینی آن در انتهای زبانتان خواهید شد، این چای خاص مانند برگ های نقره فام خود طعمی ظریف و نحیف دارد.


 

در تهیه چای سفید کمترین میزان فرآوری روی برگ های گیاه کاملیا سینسیس انجام میشود، به همین دلیل سبک ترین طعم مربوط به این چای است. طعمی شیرین، لطیف و ظریف دقیقا همانند برگ های چای سفید. برخلاف چای سبز و سیاه که از برگ های بالغ گیاه برای تهیه آنها استفاده میشود، برای تهیه این چای از جوانه های ظریف بوته گیاه کاملیا سینسیس استفاده میکنند. نتیجه آن طعمی ملایم و ظریف است.

کافئین موجود در چای سفید سوزنی

به طور کلی کافئین موجود در چای سفید از چای سبز و سیاه خیلی کمتر است.

مقدار کافئین موجود در چای ها به عوامل زیادی بستگی دارد. اینکه بوته چای در کجا رشد کرده باشد، در مراحل فرآوری و خشک کردن برگها چه اتفاقاتی برای برگ های چای افتاده و حتی نحوه دم کردم چای در میزان کافئین موجود در آن نقش اساسی دارد.

 

آماده سازی و دم کردن چای سفید سوزنی

 

دمای آب برای دم کردن چای

همیشه یادتان باشد:

که هر چه برگهای ،چای که میخواهید آماده کنید ظریف تر هستند باید در زمان آماده سازی آن را با درجه حرارت کمتر دم کنید،

به عنوان مثال چای سیاه که مورد استفاده ایرانیان است دارای برگهایی زمخت و خشن است پس برای دم کردن این چای دمای آب در حال جوش هم مشکلی ایجاد نمیکند و حتی باعث میشود عطر و طعم آن خارج شده و بهتر دم بکشد.

اما چای سبز و سفید برگهای ظریف تری دارند، بنابراین برای دم کردن این نوع از چای ها بهتر است از درجه حرارت پایین تر استفاده کرد، بهترین درجه حرارت آب برای تهیه این چای خوش طعم دمای 80 درجه سانتیگراد است.

مطمئنا بدون دماسنج نمیتوان دقیقا مشخص کرد که چه زمانی آب به دمای 80 درجه میرسد تا برای دم کردن چای مناسب باشد.

اگر از چای ساز یا کتری برای جوشاندن آب استفاده میکنید دقت کنید؛ همیشه قبل از اینکه آب به جوش بیاید صدای بلندی از خود تولید میکند (در مورد کتری های سوت دار منظور صدای سوت نیست) دقیقا چند دقیقه قبل از اینکه آب بجوش بیاید کتری سر و صدا میکند. در این زمان دمای آب بین 80 تا 90 درجه سانتیگراد است که بهترین دما برای دم کردن است.

روش دوم جایگزین روش اول است، یعنی زمانی که شما حواس تان نبوده و کتری مرحله سر و صدا را پشت سر گذاشته و آب به جوش آمده، حالا زیر کتری را خاموش کنید و 3 دقیقه به آن اجازه دهید تا خنک تر شود، در این حالت هم آب به دمای مناسبی برای دم کردن چای سفید رسیده است، دقت کنید اگر دمای آب بالا باشد میتواند باعث شود که طعم چای تلخ و گس شود، چرا که درجه حرارت بالای آب برگ های ظریف چای را بسوزاند که در نتیجه روی طعم نهایی چای تاثیر مستقیمی دارد.

دقت کنید در مورد چای هایی با برگ های ظریف مثل چای سبز و چای سفید، اگر دمای آب بالا باشد باعث میشود طعم چای تلخ و گس شود در صورتیکه این چای ها اصالتا گس و تلخ نیستند بلکه درجه حرارت بالای آب برگ های ظریف چای را میسوزاند و در نتیجه روی طعم نهایی چای تاثیر مستقیم میگذارد.

مقدار مناسب چای خشک برای هر نفر

بهترین معیار برای اندازه گیری میزان مناسب هر نفر یک قاشق مرباخوری به ازای هر فنجان استاندارد چای خوری است

خریداری و نگهداری چای سفید سوزنی

 

اگر به درستی نگهداری نشود میتواند خواص خود را از دست بدهد.

چای سفید سوزنی برای نگهداری به شرایطی همانند برادر خود چای سبز نیاز دارد.

این چای های کم اکسید شده اگر به درستی مراقبت شوند میتوانند از یک سال تا یک سال و نیم مورد استفاده قرار گیرند.

در ادامه به برخی از نکاتی که برای نگهداری چای باید مورد توجه قرار گیرد اشاره میکنیم:

  • همیشه چای را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
  • چای را از گرما، نور، اکسیژن و رطوبت دور نگهدارید.
  • هرگز برای نگهداری چای از یخچال استفاده نکنید.
  • اگر چای را در ظروف مات که هوا نمیتواند به آن نفوذ کند نگهداری کنید نتیجه خیلی بهتر خواهد بود.
  • هیچگاه چای را در کنار قهوه، ادویجات و سبزیجاتی که عطرشان را میتوانند به چای منتقل کنند قرار ندهید

 

برخی از خواص درمانی چای سفید عبارتند از:

 

  •  فشارخون را کاهش می دهد
  • آنتی اکسیدان ها باعث کاهش فشارخون و در نتیجه کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و نیز سکته مغزی  می شوند.
  • از ابتلا به سرطان پیشگیری می کند
  • آنتی اکسیدان ها از ایجاد آسیب های درونی سلول ها ناشی از وجود رادیکال های آزاد پیشگیری کرده و باعث به حداقل رساندن تغییرات ناگهانی و مضر بدن شده که ممکن است منجر به بروز انواع سرطان ها مانند  سرطان روده ، شکم یا پروستات گردد.
  • خواص ضد باکتری و ضد ویروسی دارد
  • برای پایین آوردن کلسترول موثر است
  • وجود گروه خاصی از آنتی اکسیدان ها در این نوع چای به نام “کاتچین ها” کمک بسیار موثری در  کاهش کلسترول خون می کنند. این ترکیبات شیمیایی از سخت شدن جداره رگ ها و در نتیجه محدود شدن جریان خون پیشگیری می کنند.
  •  برای سلامت پوست مفید است
  • به سلامت استخوان کمک می کند

کسانی که چای سفید می نوشند، تراکم استخوانی بالاتری دارند. یکی دیگر از فواید چای سفید، جلوگیری از شکستگی های استخوانی و درمان آرتریت (ورم مفاصل) است.

  • برای سلامت دهان و دندان مفید است

چای سفید دارای فلوراید زیادی است و از خرابی های دندان و از همه مهم تر، رشد پلاک های دندانی پیشگیری کرده و دهان را خوشبو می کند.

خرید چای سفید

چای سفید را از کجا خریداری کنیم؟ 

انواع مختلف چای در سراسر جهان به مقدار زیادی مصرف می‌شود و در حالی که  چای سفید کمتر از انواع دیگر تولید می‌شود، هنوز هم به طور گسترده‌ای در دسترس است. برای خرید چای سفید، می‌توانید به فروشگاه‌های مواد غذایی و برای خرید برگ چای سفید به عطاری‌ها  و در بعضی فروشگاه‌های اینترنتی از طریق آنلاین نیز سفارش دهید.  

 

از نعمت های خدا به درستی استفاده کنید .در مصرف این نعمت ها اعتدال داشته باشیم .به سلامتی خود اهمیت دهید .

کافه یاب

نگاهیست نو به فرهنگ کافه‌نشینی و قهوه نوشی در ایران، مرجعی برای یافتن یا معرفی و البته سهیم کردن یکدیگر در تجربه حضورمان در آن‌ها

جستجو در وب سایت، یافتن کافه، شهر و محله، رویداد‌های نزدیک و ...

    • ...
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

همه نظرها (۰)

Subscribe to the thread

هیچ کس هنوز نظری ارسال نکرده

نرم افزار تلفن همراه کافه یاب

نرم افزار تلفن همراه کافه یاب

نرم افزار اندروید کافه یاب را از گوگل پلی و نرم افزار آی او اس را از اپ استور دریافت نمایید.

  • به پرداخت
  • نماد اعتماد الکترونیک
  • لوگوی ساماندهی