با حذف ارز ترجیحی از واردات قهوه، این حوزه با چالش رو برو می شود.
به گزارش کافه یاب به نقل از خبر گزاری اجتماعی رکنا، شاید بتوان به جرات گفت رایج ترین و در دسترس ترین تفریح برای جوان امروزی به خصوص در شهرها کافه گردی باشد. سهل الوصول ترین مکان برای یک قرار کاری یا دوستی رفتن به کافی شاپ است؛ برای گذران اوقات فراغت نوجوانان، زمان خالی بین کلاس های درسی دانشجویان، کتاب خواندن و ریلکس کردن، خوردن صبحانه، ناهار، عصرانه، شام و الی آخر،همگی را می توانید در کافه داشته باشید. رفتن به کافی شاپ را نمی توان این روزها از جوانان گرفت؛ چراکه دیگر تفریح جالب توجهی برای آنان وجود ندارد که اینچنین در سطح شهر به وفور وجود داشته و در دسترس باشد.حال در این میان، کافه ای را تصور کنید که در آن قهوه سرو نشود! اصلا مگر می شود؟ اسمش رویش است؛ کافی شاپ! اما به نظر می رسد با افزایش قیمت قهوه، این نوشیدنیِ گرم، با برداشته شدن ارز نیمایی از روی قهوه سبز، با سردی مواجه شود.
در این راستا با علی زعفری، نایب رئیس اتحادیه کافی شاپ های تهران، کارآفرین و موسس اولین مدرسه قهوه ایران، به گفت و گو نشستیم تا ببینیم بالاخره قرار است چه بر سر کافی شاپ ها و به ویژه قهوه خورها بیاید.وی در ابتدا با اشاره به اینکه در چند ماه گذشته ارز نیمایی یا همان ارز 4200 تومانی از فرایند واردات قهوه برداشته شده و قیمت قهوه سبز (قهوه فرآوری نشده) بسیار بالا رفته است، می گوید: این مسئله باعث شده است که خیلی از کسانی که در حرفه فروش قهوه کار می کنند و کافه دارها دچار چالش شوند. قیمت قهوه نسبت به ماه های گذشته در یک مقطع 5 الی 6 ماهه دو برابر شده است. در دهه اخیر، سرعت رشد صنعت قهوه در ایران بسیار بالا بوده و در این حوزه، بیش از 50 هزار واحد صنفی، بیش از 500 هزار نفر نیروی کار مستقیم و چند میلیون نفر غیر مستقیم، از این طریق امرار معاش می کنند. در واقع به طور مستقیم و غیر مستقیم حدود دو میلیون نفر در این حرفه فعالیت می کنند.
زعفری تاکید می کند: البته ایران تولید کننده قهوه نیست؛ ما فقط قهوه سبز را فرآوری و به فروش می رسانیم؛ مشابه کاری که اروپایی ها می کنند و آن را در نهایت با قیمت بالاتری می فروشند. ما نیز چنین پتانسیلی در این صنعت داریم. سرمایه گذاری زیادی در این حوزه انجام شده است و ایران در بحث پتانسیل این را دارد که در دهه آتی، قطب تولید قهوه فرآوری شده در منطقه باشد؛ ولی با این روندی که پیش گرفته شده است ممکن است که این قضیه دور از ذهن باشد.وی در پاسخ به اینکه از زمانی که ارز نیمایی از فرایند واردات قهوه حذف شده، چقدر در قیمت واردات این محصول تاثیر داشته است می افزاید: واردات قهوه یک فرایند چند ماهه است و اثر این تصمیم را در نیمه دوم امسال خواهیم دید.
زعفری در ادامه در پاسخ به اینکه گرانی قهوه چه آسیب هایی را در پی خواهد داشت می گوید:
حتی برخی از این قهوه های بی کیفیتی که وارد کشور می شوند ممکن است اصلا قهوه نباشند یا یک سری افزودنی هایی داشته باشند که برای فروشنده صرفه اقتصادی بیشتری داشته باشد. با این همه، مهم ترین آسیبی که گرانی قهوه می زند زیرساختی است که برای ایجاد فرهنگ قهوه نوشی در ایران ایجاد شده است که کاملا از بین می رود و این فضا به شکل سنتی خودش بر می گردد.
نایب رئیس اتحادیه کافی شاپ های تهران در ادامه می افزاید: صنف کافی شاپ ها نیز رایزنی هایی با وزارت کشور داشته که این درخواست به وزارت صمت، جهاد کشاورزی و بانک مرکزی ارجاع داده شده است. پیگیری این مهم را به آینده موکول کرده اند و مشخص نیست در آن آینده، قرار است چه اتفاقی رخ دهد. وی می افزاید: قهوه تجاری از یک و نیم دلار تا 10 الی 12 دلار خریداری و وارد کشور می شود. با برداشته شدن ارز نیمایی، به قیمت این محصول پر طرفدار، 30 درصد اضافه می شود. ایران این پتانسیل را دارد که به غیر از نفت و گاز در حوزه ها دیگر هم سرمایه گذاری کند و سرمایه گذاران هم این علاقه مندی را نشان داده اند. اگر با همین فرمان پیش برویم، قطب تولید قهوه منطقه خواهیم شد و می توانیم بالای 70 درصد از محصولاتمان را صادر کنیم؛ ولی این مشروط به بسامان بودن اوضاع است.
منبع: پایگاه خبری رکنا
برای دسترسی سریعتر به مطالب جذاب روز، اینستاگرام کافه یاب @cafe.yab را دنبال کنید.
پیامد های گرانی قهوه در صنعت رو به رشد قهوه در ایران :
تنش در اقتصاد قهوه ، صنعت و نرخ اشتغال را تحت شعاع قرار می دهد.
ورود قهوه های بی کیفیت
اشتغال به عنوان یکی از پایههای اصلی تولید و خدمات در بسترهای مختلف و عامل اثرگذار در حوزه اقتصاد و توسعه، نقش اساسی در رونق تولید و ارتقاء شرایط رفاهی جامعه را بر عهده دارد که در شرایط مختلف، مسائل گوناگون در راستای ایجاد فرصتهای شغلی گسترده، موانعی را ایجاد کرده و باعث دستیابی به اهداف در مسیری سختتر نسبت به گذشته میشوند.
همه نظرها (۰)