علت افزایش قیمت قهوه
به گزارش تجارت نیوز
منصور زندینهاد، فعال و تحلیلگر حوزه قهوه، در گفتوگو با تجارتنیوز درباره افزایش قیمت این محصول در بازار جهانی و علت تاثیر آن بر بازار ایران گفت: قیمت این محصول در سطح جهانی افزایش یافته ولی این افزایش قیمت، در بازار ایران، به دلیل احتمال برداشته شدن ارز نیمایی برای قهوه است و این موضوع باعث شده واردکنندگان فروش قهوه را متوقف کنند و فقط با دلار آزاد قهوه بفروشند.تجارتنیوز گزارش میدهد:
قهوه به عنوان یک نوشیدنی محبوب در ایران از اهمیت زیادی برخوردار است. بررسیها حاکی از آن است که علت افزایش قیمت بیش از حد این محصول در بازار ایران، احتمال برداشته شدن ارز نیمایی از این محصول است.
تحلیل تکنیکال قیمت قهوه
یکی از کارشناسان روس ۲ سال گذشته، افزایش قیمت جهانی قهوه را پیش بینی کرده بود و به شرح کامل دلایل افزایش هم پرداخت که در نهایت گفت: قرار است قیمت به طور میانگین بین ۲۰ تا ۳۰ درصد و برند های ارزان قیمت هم بر اساس کشش قیمت بیش از ۴۰ درصد رشد کنند که بسیار بیشتر از آن افزایش یافت و همه را شوکه کرد. قیمت جهانی حدودا ۴ سال گذشته ۱۲۰۰ دلار بود که پس از ۱۱ سال نوسان در یک کانال تریدینگ رنج، سقف داینامیکی ۲۰۰۰ دلار را شکست و به سقف جدید ۴۳۰۰ دلار رسید که بازدهی ۲۵۶ درصدی را از آن صادر کنندگان میکند.
منصور زندینهاد، فعال و تحلیلگر حوزه قهوه، در گفتوگو با تجارتنیوز درباره افزایش قیمت این محصول در بازار جهانی و علت تاثیر آن بر بازار ایران گفت: قیمت این محصول در سطح جهانی افزایش یافته ولی این افزایش قیمت، در بازار ایران، به دلیل احتمال برداشته شدن ارز نیمایی برای قهوه است و این موضوع باعث شده واردکنندگان فروش قهوه را متوقف کنند و فقط با دلار آزاد قهوه بفروشند.او درباره نظارت نهادهای ذیربط بر بازار قهوه اظهار کرد: نهادهایی همچون سازمان حمایت و تعزیرات باید تلاش کنند تا جلوی این گرانفروشی گرفته شود.
زندینهاد درباره تاثیر بالا رفتن قیمت قهوه بر کاهش استقبال عمومی از آن توضیح داد: این محصول امروزه در سبد کالای اکثر خانوادههای ایرانی قرار دارد. با افزایش قیمت این نوشیدنی محبوب، ممکن است بسیاری از مردم، به دلیل قدرت خرید کم، این نوشیدنی را از سبد کالای خود حذف کنند و نوشیدنیهایی با قیمت مناسبتر را جایگزین کنند.
این فعال حوزه قهوه تاکید کرد: اگر گرانی قهوه مدیریت نشود و بازار به تعادل نرسد، بسیاری از کافهها، به دلیل افزایش مداوم و پلکانی قیمتها، مجبور به بالا بردن قیمت این محصول میشوند که این بر فروش کمتر آنها و در نهایت تعطیلی اینگونه مشاغل تاثیرگذار است.
وی درباره واردات قهوه به کشور توضیح داد: ایران واردکننده دانه سبز قهوه از کشورهای آفریقایی است و در داخل کشور، دانههای قهوه فراوری و رست میشود. دانه سبز قهوه تحت هیچ شرایطی در ایران کشت نمیشود؛ چون احتیاج به یک آبوهوای مناسب دارد مگر کشت گلخانهای که توجیه اقتصادی ندارد.
او درباره گرانترین و ارزانترین نوع قهوه در حال حاضر در بازار ایران گفت: در حالت عادی نژاد عربیکا قیمت بالاتری نسبت به روبوستا دارد؛ اما در بازار امروز ایران، قیمت این دو خیلی به هم نزدیک شده است.
زندینهاد در پایان به نوع قهوهای که در ایران استقبال میشود اشاره کرد و گفت: در ایران مردم از قهوه روبوستا بیشتر از سایر قهوهها استقبال میکنند.
نگاهیست نو به فرهنگ کافهنشینی و قهوه نوشی در ایران، مرجعی برای یافتن یا معرفی و البته سهیم کردن یکدیگر در تجربه حضورمان در آنها
همه نظرها (۰)