مناطق همیالیایی پر از جاذبه هایی از طبیعت بی نظیر در دنیا محسوب میشود.در مورد فرهنگ خوراک و نوشیدنی،این منطقه مخصوصا چای، بسیار جالب و جذاب است.
چای کرهای در نتیجه یک ازدواج سیاسی بین یک شاهدخت چینی با پادشاه تبت در کشور تبت ابداع شد.
قدمت چای در تبت به قرن هفتم برمیگرده و در قرن سیزدهم مصرف چای بسیار رایج شد.
خاستگاه چای کرهای به مناطق هیمالیایی در میان مرزهای تبت قدیم و شبه قاره هند برمیگردد.
کره بخش مهمی از فرهنگ غذایی در تبت است.
در مناطق کوهستانی تبت، نپال و بوتان، محلیها از نوشیدن یک نوشیدنی ویژه به نام «پو چا» (Po cha) یا چای کَرهای لذت میبرند که بهصورت سنتی با برگهای چای، کره گاومیش (yak butter)، آب و نمک درست میشود.
امروزه، بیشتر از شیر گاو که ارزانتر و در دسترستر است، استفاده می شود.
در اصل برگهای چای، برای ساعتها در آب جوشانده میشوند و سپس کره و نمک به چای افزوده میشوند.
یک چای متفاوت تبتی با قدمتی هزار ساله
چای کرهای، نقشی مهم در زندگی تبتیان بازی میکند و معمولا در صبحگاه، قبل از کار، یا برای مهمانان بهعنوان نمادی از مهماننوازی سرو میشود.
چای کرهای که با نامهای «پو چا» (po cha) یا چای تبتی، «چا سوما» (cha süma)، «سویوئو چا» (sūyóu chá) در زبان چینی ماندارین و «گور گور چا» (gur gur cha) در زبان لداخی شناخته میشود.
این نوشیدنی داغ مختص به مناطق هیمالیایی از جمله کشورهای نپال، بوتان، هند (بهخصوص در لداخ، سیکیم و آروناچال پرادش)، تبت و مناطق غربی جمهوری خلق چین امروز است.
چای کره ای به روشهای مختلف درست می شود.
چای کره ای با چای سیاه،چای کره ای با چای پوئر خالص، چای کرهای ادویهدار با انواع ادویه
با کیفیتترین چای کَرهای با جوشاندن برگهای چای «پوئر» (Pu-erh) در آب برای یک نیمه روز (چند ساعت) درست میشود و حاصل آن، یک نوشیدنی با رنگ قهوهای تیره است و بهصورت داغ نوش سرو می شود.
در واقع یک نوشیدنی پرکالری مناسب برای مناطق مرتفع است.
کوهنوردان در مسیر «مدار آناپورنا» (Annapurna circuit) و منطقه اورست معمولا شب را در چایخانههایی سپری میکنند که در کنار مسیرهای کوهنوردی محبوب بنا شدهاند و در آنجا چای کَرهای مینوشند.
در واقع، چای کَرهای به این ترتیب در میان غربیها به شهرت و محبوبیت رسید.
چای کرهای به کوهنوردان کمک میکند تا بدن خود را در دمای زیر صفر مناطق هیمالیا گرم نگه دارند.
این چای فقط به گرم شدن بدن کمک نمیکند؛ بلکه کالری و انرژی لازم برای طی کردن مسیر را نیز به کوهنوردان میدهد.
از فواید دیگر چای کَرهای میتوان ، رفع گرسنگی، کمک به هضم غذا، بهبود سیستم قلبی عروقی، پاک کردن بدن از اسیدلاکتیک انباشته، بازگرداندن قدرت و توان داخلی و قوی کردن بنیه اشاره کرد.
چای کرهای طعم و مزهای نمکی و خامهای دارد ،جالب است بدانید که هرچه آن منطقه سردتر باشد، میزان استفاده از نمک در چای کرهای بیشتر میشود.
همه نظرها (۰)