آشنایی با طبیعت ادویه ها در غذا های مصرفی
ادویه ها به چند قسمت تقسیم می شوند .
به طور کلی ادویهها به ۲ دسته ، تقسیم می شوند :
ادویههای گرم مزاج (دارچین، فلفل سیاه و قرمز، زنجبیل و زردچوبه)
ادویههای سرد مزاج (سماق، تخم گشنیز، گرد لیمو و گرد قوره)
استفاده از ادویههای گرم در فصل زمستان و ادویههای سرد در فصل تابستان توصیه میشود.
پودر سیر و پودر دارچین در کاهش چربی خون و درمان فشار خون بالا بسیار اثرگذار بوده؛ علاوه بر آن دارچین در هضم گوشت گوساله و گاو هم کمک کننده است.
فلفل سیاه هضم غذا را آسانتر کرده و زیره برطرف کننده نفخ شکم است.
تخم گشنیز به عنوان داروی فوق العاده در درمان وسواس و سینوزیت عمل میکند.
زعفران ادویهای نشاط آور است و برای افراد افسرده توصیه میشود؛ به طور کلی این ادویه در درمان بیماریهای اعصاب و روان کمک کننده است و ضربان قلب را تنظیم میکند.
ترکیب زنجبیل با روغن زیتون و استفاده به صورت پماد، برای درد های مفصلی از جمله زانو درد بسیار مفید است.
انواع زیره سبز و سیاه دردهای کیسه صفرا را کاهش داده و جویدن میخک و نگهداشتن آن روی دندان در بهبود دردهای دندان اثر دارد.
برای اینکه شما عزیزان با دیگر خواص ادویه آشنا شوید موارد زیر را با هم بخوانیم .
ادویه به حالت پودر شده و یا عصاره حاصل از ریشه، پوست ساقه گیاه و یا دانه بعضی از گیاهان گفته می شود.
ادویه ها با رایحه و رنگ های متنوع و خواص دارویی مختلف خود، بهترین چاشنی برای خوش طعم و خوش بو کردن غذا هستند.
تنها هدف از مصرف ادویه طعم دار کردن غذا نیست بلکه ادویه ها موجب کاهش مصرف نمک هنگام طبخ می شوند.
شما با اضافه کردن بهترین ادویه ها به غذای خود می توانید علاوه بر خوش طعم کردن غذا از فواید آنها برای سلامتی خود استفاده کنید.
ادویه هایی مثل زردچوبه، هل، دارچین هنوز هم به دلیل ارزش غذایی قدرتمند ویژگی های درمانی دارند.
علاوه بر این، دیگر ادویه ها مثل تمبر هندی، پاپریکا و جوز هندی نه تنها به معطر کردن غذا کمک می کنند، بلکه مشکلاتی مثل سوء هاضمه، حالت تهوع و سوزش معده را برطرف می کند.
علاوه بر طعم دهی غذا، از خواص ادویه جات میتوان به جلوگیری از ابتلا به بیماریهایی مثل: قند خون بالا، فشار خون، بیماریهای قلبی، ضعیف شدن بدن، مشکلات پوستی، سرماخوردگی، آنفولانزا و سرطان اشاره کرد. به طور کلی ادویه جات موجب افزایش گردش خون، تقویت سیستم ایمنی بدن و از بین بردن میکروبها میشوند.
ادویه قسمتی از گیاهان معطر است که به عنوان چاشنی به غذاها اضافه میشود. ادویه عامل مهمی برای طعم و عطر مطلوب غذا است.
همچنین طیف وسیعی از مزهها را ایجاد میکند ادویه عضوی جدا نشدنی از غذا است و بدون آن غذا اصلا طعم خوبی نخواهد داشت.
انواع ادویه
زرد چوبه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و کل سیستم ایمنی بدن را حمایت می کند و سلامتی پوست و قلب را هم به دنبال دارد و همچنین برای حفظ وزن هم مفید است.
زردچوبه تنها منبع خوراکی کورکومین است. تاثیر کورکومین موجود در زردچوبه در کاهش درد و التهاب بیش از تاثیر داروی آسپرین و ایبوپروفن و در کاهش سلول های سرطانی بیش از بسیاری از داروها است.
یک قاشق زردچوبه را داخل شیر گرم بریزید و دو بار در روز بنوشید یا می توانید یک قاشق چای خوری از آن را به سبزیجات و برنج به عنوان چاشنی اضافه کنید.
فلفل سیاه در غذاهای زیادی در سراسر جهان استفاده می شود. این ادویه طعمی خاص و ملایم را به غذا می دهد. فلفل سیاه یا همان فلفل را برای تزیین سالاد نیز استفاده می کند.
اما افراد کمی خبر دارند که فلفل سیاه مقدار زیادی مواد مغذی دارد. پودر فلفل سیاه، سوء هاضمه، لختگی خون و نفخ را از بین می برد. این ماده همچنین ضد یبوست بوده و و اختلالات معده را درمان می کند.
زیره سیاه از سس گرفته تا فیله ماهی را می تواند طعم دار کند. در بیشتر بخش های دنیا، زیره سیاه به گشنیز رومی معروف است. این ادویه نیز مانند دیگر ادویه ها مصارف دارویی دارد. بنابراین در مواقع دندان درد، یبوست، و سردرد استفاده از این ادویه را فراموش نکنید.
هل علاوه بر عطر استثنایی خود، دارای خاصیت تقویت کننده برای سیستم گردش خون و قلب، دیوریتیک و ادرار آور، نشاط آور و فرح افزا، تقویت کننده ریه و تنفس و ضد جرم دندان و میکروب های دهانی است.
هل می تواند اشتها را افزایش دهد، قوای جنسی را تقویت کند و فشار خون را در حد متعادل نگه دارد. هل با خواص ضد میکروب و آرامش بخش خود، می تواند در درمان گلودرد، سرفه و التهاب حلق و لوزه ها مؤثر باشد.
عطر و طعم ادویه جات، به همراه خواص و فواید شگفت انگیز آنها، باعث شده است تا مردم بومی هر منطقه، بر اساس ویژگی های جغرافیایی و اقلیمی و مزاج بدن ساکنین منطقه خود، از ترکیب مخصوصی از ادویه جات در تهیه خوراک خود استفاده کنند. هند یکی از بزرگترین تولید کنندگان ادویه در جهان است.
دارچین به سطح انسولین خون کمک می کند، کمی دارچین را با صبحانه می کنید. دارچین همچون انسولین عمل می کند و موجب تحریک گیرنده های چربی و سلول های عضلانی می شود و قند اضافی را از خون خارج و در سلول ها ذخیره می کند.
معمولاً کبد مسموم را دفع می کند و چربی های اضافه را تجزیه می کند. یک لیوان آب گرم با لیمو و مقداری فلفل قرمز را ترکیب و قبل از صبحانه میل کنید تا این چربی ها دفع شوند.
نعناع به تسکین سردرد و میگرن کمک می کند. بخار چای نعناع نیز می تواند بینی های مسدود شده را باز و به این ترتیب به مشکلات تنفسی کمک می کند. برگ های خشک و تازه نعناع را می توان به چای اضافه کرد.
از خواص ادویه های تند میتوان به بالا بردن متابولیسم بدن اشاره کرد.
استفاده کردن از فلفل و زنجبیل موجب افزایش دمای بدن، تعرق و لاغری میشود. علاوه بر آنها زردچوبه و دارچین هم متابولیسم بدن را بالا میبرند.
مصرف دمنوش زنجبیل یا اضافه کردن آن به غذاها، معجزهای برای درمان معده درد است.
دارچین و هل هم برای درمان مشکلات گوارشی و رفع حالت تهوع مفید هستند.
مصرف رازیانه موجب تنظیم هورمونهای زنانه میشود. از فواید زعفران میتوان به قاعدهآور بودن آن اشاره کرد.
نوشیدن چای آویشن و پونه یا اضافه کردن آنها به غذا سبب تسکین دردهای دوران پریود میشود.
اگر بدن شما ملتهب است و دردهای عضلانی دارید، مصرف زردچوبه را فراموش نکنید. این ادویه دارای کورکومین است که سبب درمان التهابات بدن میشود.
ادویه جات ضروری در خانه بنا بر سلیقه هر کس متفاوت است.
اما اگر می خواهید از تمام ادویه جات ضروری در خانه اطلاع داشته باشید باید لیست کاملی از آن ها در اختیار داشته باشید تا بدانید کدام ادویه را می پسندید.
دارچین ، رازیانه ، زردچوبه ، زرشک ، زعفران ، زنجبیل ، زیره ، زیره سبز ، سماق ، سیاهدانه ، فلفل بهار ، فلفل سفید ، فلفل سیاه ، فلفل تند ، کاری ، کنجد ، گرم مَصالح ، گُلپَر ، گلرنگ ، گل محمدی (گل سرخ) ، میخک صدپر ، آنقوزه (آنغوزه) ، نمک خوراکی ، واسابی ، وانیل ، هل سبز ، هل سفید ، هل سیاه ، آویشن ، انیسون ، برگ بو ، پاپریکا ، تخم شنبلیله ، تخم شوید ، تخم گشنیز ، جوز هندی ، تمر هندی ، خردل ، خسرودارو
از صد ها سال پیش تاجران فلفل سیاه را شاه ادویه ها می دانستند و آن را طلای سیاه می خواندند.
فلفل سیاه اولین کالای تجاری هند و اروپا بود.
فلفل سیاه می تواند به ترک سیگار کمک کند: در یک تحقیق نشان داده شد که روغن فلفل سیاه به شکل موثری می تواند به ترک سیگار کمک کند.
در این مطالعه افرادی که روغن فلفل سیاه را بو کرده بودند تمایلشان برای کشیدن سیگار به میزان قابل توجهی پایین آمده بود. بسیاری از آنان نیز سیگار به طور کلی کنار گذاشتند.
فلفل سیاه سرشار از انواع آنتی اکسیدان های مختلف است که برای سلامتی بدن بسیار مفید می باشد.
روغن فلفل سیاه می تواند در درمان فشارخون بالا و دیابت بسیار موثر باشد. طبق مطالعاتی که در سال ۲۰۱۳ انجام شد روغم فلفل سیاه به طور طبیعی دو آنزیم تجزیه کننده نشاسته به قند ساده را مهار می کند. این اثر می تواند در جذب گلوکز تاخیر ایجاد کند و باعث تنظیم قند خون شود.
فلفل سیاه می تواند مشکلات بلع را برای افراد مسن کاهش دهد.
فلفل سیاه می تواند خواص ضد باکتری از خود نشان دهد. در یک مطالعه نشان داد شد که روغن فلفل سیاه می تواند به درمان بیماری E. coli کمک کند.
در طول فصول سرد، فقط چشم دوختن به پوشیدن لباس های گرم یا استفاده از پتو در خواب شاید به اندازه کافی مناسب نباشد.
شما باید بدن خود را از درون گرم نگه دارید. این ادویه جات گرم می توانند در فصول سرما خون را در بدن شما به گردش در بیاورند و به هضم غذا و تقویت سیستم ایمنی کمک شایانی نمایند و باعث پیشگیری از انواع سرماخوردگی و آنفولانزا شوند.
فلفل سیاه ، هل ، فلفل کاین (Cayenne) ، دارچین ، زنجبیل ، سیر ، ترب کوهی جزء ادویه های گرم هستند.
معمولا چاشنی های هندی از تندی بیشتری برخوردارند و نسبت به سایر ادویه ها در سرتاسر جهان تندتر هستند.
Asafoetida (آنغوزه) ، Cardamom (هل) ، Lal Mirch ( فلفل هندی) ، Cilantro ( گشنیز) ، دارچین (Dalchni) ، میخک (Luong) ، Amchur (پودر انبه) ، Rai ( دانه های خردل) ، Adrak ( زنجبیل)
معرفی کتاب طعم شناسی به زبان آدمیزاد
برای دسترسی سریعتر به مطالب جذاب روز، اینستاگرام کافه یاب را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
همه نظرها (۰)