• زمان : ۱۴۰۰/۵/۳۱ ه‍.ش.،‏ ۲۱:۴۰
  • نمایش : ۳٬۲۰۹ دفعه
  • موضوع :
امشب  شاهد ماه آبی باشید .

 

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: ماه امشب- یکشنبه ۳۱ مردادماه- در فاز کامل قرار دارد و تماشای مقارنه ماه کامل و دومین سیاره پرنور آسمان برای علاقه‌مندان به آسمان شب بهترین فرصت است.

ماه کامل آگوست پدیده بسیار خاصی است، زیرا نه تنها یک ماه آبی کمیاب است بلکه در همنشینی مشتری و زحل که در این ماه بسیار پر نور هستند می‌درخشد.

 

ماه کامل آبی به چه دلیل رخ می‌دهد؟

 

ماه آبی از نظر علمی در دو نوع نجومی و جوی می‌تواند رخ دهد از حیث نجومی ماه آبی را به عنوان سومین ماه کامل در فصلی که دارای چهار ماه بدر است، تعریف می‌کنند. به گفته ناسا، این ماه "ماه آبی" نامیده می‌شود و تقریباً هر دو سال و نیم یک بار رخ می‌دهد؛ پس واژه ماه آبی برای دومین ماه کامل در یک ماه تقویمی استفاده می‌شود.

بین دو ماه کامل متوالی در واقع ۲۹ و نیم روز فاصله وجود دارد، ماه آبی فصلی بعدی در آگوست سال ۲۰۲۴ رخ خواهد داد.

در حالی که ماه آبی جوی پدیده نسبتاً نادری است که گاهاً هنگام بروز ریزگردها در جو پدید می‌آید. در این پدیده ریز ذرات پخش شده در هوا نور را بازتاب می‌کند؛ بنابراین ماه به رنگ آبی دیده می‌شود.

 

 

فاطمه فخرایی فرد در گفت و گو با خبرنگار ایمنا ، اظهار کرد: شامگاه امروز _یکشنبه ۳۱ مردادماه_ مشتری بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی بعد از غروب خورشید در کنار ماه بر فراز افق شرقی آسمان در موقعیت مقارنه قابل رصد است. این دو جرم در ساعت ۰۰:۴۹ بامداد ۴۸ درجه بالاتر از افق جنوبی به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسند و تا ساعت ۰۵:۴۱ در دسترس است.

قدر ماه در این شب منفی ۱۲.۷ و سیاره مشتری منفی ۲.۹ است و هر دو در صورت فلکی جدی قرار دارند.

 

وی گفت: این شب‌ها فرصتی نادر برای علاقه‌مندان به نجوم است تا ماه درخشان در کنار غول‌های گازی منظومه شمسی را رصد کنند. امشب ماه بدر و سیاره درخشان مشتری با یکدیگر ملاقات می‌کنند. ماه در لحظه رسیدن به فاز کامل که ساعت ۱۶:۳۱ رخ می‌دهد با میل ۱۶ درجه و ۲۱ درجه جنوبی در صورت فلکی دلو قرار دارد و در فاصله ۳۷۹ هزار کیلومتری زمین واقع خواهد شد.

وی تصریح کرد: لحظه دقیق ماه کامل زمانی تعریف می‌شود که طول دایره البروجی ماه از دید ناظران زمینی دقیقاً ۱۸۰ درجه با دایره البروجی خورشید فاصله دارد. با این حال ما می‌توانیم ماه کامل را در هر زمان بعد از تاریکی آسمان بین ساعات ۱۹:۰۴ تا ۰۶:۳۰ مشاهده کنیم.

 

 

ماه کامل آبی اولین بار چه زمانی رخ داد؟

در سال ۱۸۸۳ میلادی به دلیل انفجار آتشفشان معروف کراکاتوا خاکستر و گرد و خاک زیادی در سراسر جو پرتاب شد.

فضای غبارآلود جلوه بصری جالبی ایجاد کرده بود به طوری که مردم می‌توانستند طلوع و غروب را به رنگ سبز و ماه را به رنگ آبی ببینند.

اصطلاح ماه آبی هیچ ارتباطی با رنگ واقعی ماه ندارد.

این نام سنتی فقط یک پدیده نادر را توضیح می‌دهد و در واقع ماه به هیچ عنوان به رنگ آبی در نخواهد آمد. پس طبق معمول، قرص ماه یکشنبه _۳۱ مردادماه_ به رنگ طلایی در نزدیکی افق می‌درخشد و سپس زمانی که در آسمان اوج می‌گیرد به رنگ سفید و کاملاً درخشان ظاهر می‌شود.

 

نام‌های دیگر ماه آبی چیست؟

ماه کامل ذرت، ماه جو، ماه برفی، ماه میوه، ماه زغال اخته و ماه توت سیاه نام‌های دیگری است که قبایل مختلف آن‌ها را به ماه کامل آگوست نسبت داده‌اند که زمان برداشت محصولات خاصی را یادآوری می‌کند. ماه کامل آگوست بعد از غروب خورشید آسمان را روشن می‌کند؛ در واقع در این زمان طلوع می‌کند، نیمه شب به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و زمان طلوع خورشید نیز غروب می‌کند. در لحظه‌ای که ماه به فاز کامل می‌رسد در میان ستارگان صورت فلکی دلو می‌درخشد.

 

 

منبع 

 

کافه یاب

نگاهیست نو به فرهنگ کافه‌نشینی و قهوه نوشی در ایران، مرجعی برای یافتن یا معرفی و البته سهیم کردن یکدیگر در تجربه حضورمان در آن‌ها

جستجو در وب سایت، یافتن کافه، شهر و محله، رویداد‌های نزدیک و ...

همه نظرها (۰)

Subscribe to the thread

هیچ کس هنوز نظری ارسال نکرده

نرم افزار تلفن همراه کافه یاب

نرم افزار تلفن همراه کافه یاب

نرم افزار اندروید کافه یاب را از گوگل پلی و نرم افزار آی او اس را از اپ استور دریافت نمایید.

  • به پرداخت
  • نماد اعتماد الکترونیک
  • لوگوی ساماندهی