کارخانه نوآوری محلی برای متولد شدن ایدهها، رشد و به بار نشستن خلاقیت نیروهای متخصص است.
در این بستر، تمامی ابزارها و منابعی که برای کارآفرینی و رشد یک ایده نیاز هست،
مانند:
در واقع در این گونه کانونها هر چیزی که لازم است تا یک ایده را تبدیل به یک کسب و کار کند، وجود دارد و مشاوران و مربیها از ایده تا اجرا در کنار شما خواهند بود.
ایده ایجاد کارخانه نوآوری در واقع از کشور فرانسه گرفته شده است.
در این کشور فضای قدیمی ایستگاه راه آهن پاریس، با تغییر کاربری و طراحی معماری مدرن، تبدیل به یک فضای استارتاپی شده است. این مجموعه در بین مردم آن کشور، به نام استیشن اف معروف است.
مراکز استیشن اف در پاریس، محلی برای رشد استارتاپها است که تا به امروز صدها کارآفرین به این مرکز وارد شدهاند.
استیشن اف در گذشته یک ایستگاه بزرگ قطار بوده است که امروزه پر شده از میز کار، هزاران اتاق کنفرانس و میلیونها نیروی کار جوان و متخصص! جالب است بدانید ساختمان جدید استیشن اف، که زمان زیادی صرف ساخت آن شده، به برج ایفل افقی معروف است و هر کسی را برای دیدن این فضا، به خود جذب میکند!
این موضوع جرقهای بود تا در سایر کشورها نیز محیطهایی با مساحت زیاد که متروکه شدهاند،
مانند: کارخانههایی که در وسط شهر قرار گرفتهاند و دیگر قادر به ادامه کار نیستند، تبدیل به کارخانه نوآوری شوند!
اکنون نمونه این کارخانهها را میتوانید در برلین و لیسبون و در کشور خودمان نیز مشاهده نمایید. این فضاها مخصوص مجموعههای نوپا پدید آمدهاند که معمولا وظیفه مربیگری و توانمندسازی نیروهای انسانی و سرمایه گذاری را بر عهده دارند.
لازم به ذکر است که این مراکز یا همان کارخانهها، مدل جدیدی از پارکهای رشد و فناوری هستند و به منظور بازآفرینی فضاهای متروکه شهری ورفع نیازهای جامعه پدید آمدهاند.
از جمله عواملی که سبب به وجود آمدن کارخانههای نوآوری شده است، پیشرفت سریع فناوری و تکنولوژی در دنیای امروز است.
به همین دلیل نیازهای جامعه ایجاب میکند تا مرکزی برای رشد ایدههای امروزی پدید آید تا با استفاده از فناوریهای روز دنیا و با به کارگیری خلاقیت متخصصان در زمینههای مختلف، به رفع مشکل و نیازهای جامعه بپردازد.
یکی دیگر از دلایلی که باعث تاسیس این گونه مکانها شده است، افزایش تعداد جوانان تحصیلکرده، به خصوص در پنجاه سال اخیر میباشد. همین امر سبب شده تا کارشناسان و مسئولین این حوزه با هدف کارآفرینی، این مراکز را تشکیل دهند تا افراد تحصیلکرده در رشتههای مختلف بتوانند درزمینههای مربوط به تخصص خود فعالیت داشته باشند و برای سایر افراد نیز کارآفرینی صورت گیرد.
در کارخانههای نوآوری، به صاحبین ایده کمک میکنند و با تامین بودجه، ارائه آموزش و سایر خدمات، ایده آنها به مرحله اجرا میرسد. در ادامه بیان کردهایم که مهمترین اهداف کارخانه فناوری چیست :
مزایایی که از راه اندازی کارخانههای فناوری حاصل گشته، غالبا شامل حال استارتاپها میشود. البته علاوه بر استارتاپها، مراکز رشد، شتابدهندهها، سرمایه گذاران و ارائه دهندگان خدمات نیز از این مزایا بهرهمند خواهند شد. مزایایی که این مراکز برای استارتاپها و کسب و کارهای نوپا دارند عبارتند از:
یک کارآفرین میتواند با رشد ایدههای خود، شغل مورد علاقهاش را راه اندازی کرده و از طرفی دیگر برای بسیاری از افراد نیز اشتغالزایی کند. اساسیترین هدف کارخانههای نوآوری نیز در همین راستا شکل گرفته است.
برای دسترسی سریعتر به مطالب جذاب روز، اینستاگرام کافه یاب را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
همه نظرها (۰)